Avion Tequila

Avion Tequila

Ken Austin fra Avion TequilaAvion Tequila er vel nærmest blevet definitionen på et premium tequila brand med stor kendis appel.

Brandet blev startet af Ken Austin, som med sin baggrund i luftfart ønskede at logo og brand navn, skulle have "luft under vingerne".

Ken Austin - tequila entrepreneur

Ken Austin er på mange måder prototypen på en amerikansk succeshistorie. Han har en MBA i management og kom i begyndelsen af 90'erne ind i det, der dengang var et af verdens største destillerier, Seagram, med en enorm portefølje af highend brands. Han gjorde lynkarriere i Seagram, med var samtidig med i bestyrelsen af Marquis Jet - et privat jet udlejningsfirma.

Historien om hvorfor Avion blev skabt, har unægtelig den gode anekdotes kvaliteter. Angiveligt sad Ken Austin i 2009 og spillede poker med investeringsguruen Warren Buffet og mens Warren forsøger at trække tiden lidt ud inden han skal gætte Austins hånd, spørger han henkastet til Austins drink. Austin fortæller lidt distræt at han drikker tequila, og Warren nævner sådan lidt en passant, at der jo da for resten kun findes eet highend tequila brand, nemlig Patron, og det er da igrunden løjerligt.

Ideen om selv at lave et highend tequilabrand, slog hurtigt rod hos Ken Austin og i løbet af få år lykkedes det ham ved hjælp af master distiller Alejandro Lopez, at udvikle en fremragende blanco tequila. Allerede i 2012 ryger Avion Tequila helt til tops og bliver kåret som verdens bedst smagende tequila på San Francisco World Spirits Competition. Og ikke nok med det, samme år blev den sammestes kåret som årets bedste blanco.

HBO og Entourage

Streamingtjenesten HBO har et enormt udbud af serier, og en af dem, Entourage kom til at spille en vigtig faktor i udbredelsen af kendskabet til det dengang ret nystiftede Avion Tequila. Avion Tequila, kom nemlig til at indgå som en del af manuskriptet. Hovedpersonen Turtle beslutter sig for at starte sit eget tequilabrand og her var det jo ganske belejligt at manuskriptforfatteren havde en ven som lige tilfældigvis også havde startet et tequilabrand. Og på den måde kom Tequila Avion til at indgå i Entourage i 7. og 8. sæson. Og Entourage kom til at gøre Avion virkelig stort!

Præmier

2012 San Francisco World Spirits Competition 

  • - BEST UNAGED WHITE SPIRIT - Best Silver Tequila, Double Gold Medal, Avion Silver Tequila
  • - Silver Medal, Avion Reposado Tequila
  • - Silver Medal, Avion Añejo Tequila

 

2014 San Francisco World Spirits Competition

  • - GOLD Medal, Avión Reserva 44
  • - SILVER Medal, Avión Espresso Liqueur

 

 

 

Vis som Gitter Liste

1 vare

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

1 vare

pr. side
Faldende orden