Creencias Tequila

Creencias Tequila

Creencias TequilaCreencias Tequila - topklasse økologisk Tequila!

Creencias Tequila er en lille familieejet virksomhed, drevet af Maria Alejandra Plascencia, direktør for Tequila. Navnet, Creencias, betyder "Overbevisninger" og er udsprunget af Maria Plascencias ønske om at vise sin tiltro til gammeldags og lidt langsomme, men hæderlige produktionsmetoder i en industri, hvor det er begyndt at gå lidt stærkt nogens steder. Interessen for tequilaen udsprang af hendes fars glødende interesse for agavedyrkning.

Beliggende i Tequila, Jalisco, Ochoa har selskabet en fabrik på omkring 500 kvadratmeter, hvor de har en månedlig produktion på 150 tusind liter fordelt på sine tre lagringer: Blanco, Reposado og Añejo. Takket være de 31 ansattes hårde arbejde, kan Tequila Creencias distribuere omkring 25% af sin produktion til hjemmemarkedet, med Federal District, Jalisco, Puebla, Quintana Roo og Nuevo Leon som vigtigste områder for salget af den højtprofilerede økologiske tequila.

Creencias Tequila - et meget mexicansk produkt

Creencias Tequilas produktionsproces er meget tradtionel. Jimadoren går rundt og udvælger de planter der ser modne ud og skærer dem forsigtigt ned. Pinhaen - kroppen af agaveplanten transporteres om natten til fabrikken, for at undgå at den tørrer ud i det hårde mexicanske solskin. Herefter koges pinhaen i ca. tre dage i en rustfri stålautoklave. Den meget langsomme kogning er skånsom for agavesaften - andre virksomheder bruger kun 6 timer. 

Efter dette punkt får Tequila Creenciaspinhaen lov til at køle i yderligere tre dage, så de sarte søde honningnoter i agaven ikke ødelægges. Herefter knuses agaverne og gæringsprocessen sættes igang. Drikken gæres i tre dage, før den destilleres tre gange. Et særligt træk ved Creencias er deres brug af Tapatia demineraliseret vand. Det demineraliserede vand er meget rent og bidrager væsentligt til at Creencias Tequila fremstår så krystalklart som det gør. Tag blot et kig på Blancoen og Reposadoen, og nyd deres smukke transparens. 

Flaskerne laves af genbrugsglas for at være mest muligt miljøneutral.

 

 

Vis som Gitter Liste

2 varer

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

2 varer

pr. side
Faldende orden