Dolce X Agavevin

Dolce X Agavevin

Agavevin er en sjældenhed! Der er kun ganske få brands på markedet, men det er en absolut delikatesse!

Porfidios agavevin Dolce X er lige dele kunstprojekt og highend lækker agavevin. Flasken som er en hyldst til den rene æstetik som vi kender den fra rokokkoen, er af porcelæn.

Farven er omhyggeligt designet og kaldes "Rose de Pompadour" efter Ludvig den 16's elskerinde, Madame de Pompadour.

De små tørklæder som sidder på toppen af hver flaske og de broderede labels på flasken er lavet af La Perla, som også laver lingeriet fra Victorias Secret.

Dolce X er fadlagret på fade af amerikansk egetræ i 7 år.

Koncept


Madame de PompadourMadame de Pompadour var den franske konge Ludvig den 15’s elskerinde, og Porfidio Dolce X er en hyldest til denne forbløffende kvinde. Ludvig den 15’s bundløse pengekiste gjorde det muligt for Madame de Pompadour at igangsætte en lang række initiativer, der gjorde hende til en fremtrædende fortaler for moderne æstetik i arkitektur, møbeldesign og malerkunst ved hoffet.

Historikere tilskriver hende en stor del af æren for at have gjort farven pink populær i en lang række designsammenhænge som f.eks porcelæn, tapeter, og bestik. Det er hende, man tilskriver æren for udviklingen af Sèvres-porcelænet, som er noget af Frankrigs fineste kunsthåndværk.

Pink - en elitær farve

På dette tidspunkt var det forbundet med store vanskeligheder og udgifter at blande sig frem til farven pink, så det var næsten per definition en farve, som blev tilskrevet eliten og overklassen. Selv i dag er pink en af de dyreste farver at bruge i forbindelse med produktion af glas, fordi det kræver rent guldpulver at fremstille det.

Madame Pompadour satte gennem sit arbejde et så varigt aftryk på fransk kultur, at da revolutionen endelig brød ud, havde farven pink fået navnet ”Rose Pompadour” og var blevet synonymt med aristokratiet i modsætning til den nye tids herskere, bourgeosiet. De revolutionære erklærede, at farven pink var dekadent og udtryk for en luksuselskende og parasitær klasse. De revolutionæres foragt for aristokratiets interesse for design og æstetik var formentligt influeret af de calvinistisk inspirerede huguenotter.

Sevres Porcelæn

Pink i det 20. århundrede

Fra Ludvig den 15’s tid og frem til 1940’erne og nazityskland blev pink anset for at være en kønsneutral farve. Men i de tyske koncentrationslejre indførte man et trekantet, pink tøjmærke til at udpege de fanger, som man anså for at være homoseksuelle. Jøderne fik en gul stjerne og de homoseksuelle en pink trekant. Den symbolik, der blev forbundet med farven, kom til at forfølge farven pink, også efter krigen var slut. Pink blev synonymt med noget feminint og også lidt moralsk anstødeligt.

 

 

 

 

En genopdaget farve

Vestens moralske holdning til pink fortsatte frem de tidlige 1980’ere, hvor farven blev genopdaget af en - fra et vestligt perspektiv - kulturel outsider Rei Kawakubo. Rei Kawakubo var, og er, en af Japans mest fremtrædende fashionistaer og modedesignere og skaber af brandet Comme de Garçons. Kawakubo fik en enorm indflydelse på europæisk haute couture, specielt Dior og Lacroix, og hendes udstrakte brug af smukke pink og rosa nuancer brød med de kønnede, vestlige fordomme om pink. Kawakubo viste, at pink sagtens kan være æstetisk, apolitisk, akulturel og smuk uden forestillinger om køn.

En hyldest til den rene æstetik

Porfidio Dolce X er en hyldest!

  • Ikke en hyldest til den amerikanske barbiekult.
  • Ikke en hyldest til Japans kawaii-kultur.
  • Ikke et kulturelt sværdhug mod Calvin og Hitler.

Porfidio Dolce X er en hyldest til Madame Pompadour og Rei Kawakubo og deres ægte passion for skønhed og kunsthåndværk!

Dolce X-flaskerne er udsmykkede med små broderede silketørklæder og silkelabels – alle lavet af de samme kunsthåndværkere, som leverer til La Perla og Victorias Secret.

 

 

 

 

 

 

Vis som Gitter Liste

1 vare

pr. side
Faldende orden
  1. Dolce X
    Vurdering:
    100%
    620,00 kr
Vis som Gitter Liste

1 vare

pr. side
Faldende orden