Fortaleza Tequila

Fortaleza Tequila

Don Cenobio fra SauzafamilienDon Cenobio, grundlagde sit første destilleri - "La Perseverancia" - i 1873, i byen Tequila, Jalisco.

Ikke blot var Don Cenobio den første person til at eksportere "mezcal de tequila" til USA, han forkortede også navnet til blot Tequil. Desuden implementerede han brugen af ​​damp til at forarbejde agave med i stedet for en jordovn.

Don Cenobio indså også, at Blå Agave var den bedste agave til brug til produktion, fordi det var den mest robuste, hurtigtvoksende og den der indeholdt mest sukkersaft. Hans søn, Eladio, overtog familievirksomheden i 1909, da Don Cenobio var gået bort.

Don Eladio brandede tequilaen under så forskellige betegnelser som "mexicansk brandy", "mexicanske whisky" og "tequila".

Under den mexicanske revolution blev det  Eladio som kom til at etablere tequila som den nationale drik. Han grundlagde også destilleriet, La Constancia.

Don Eladio døde i 1946, og efterlod familievirksomheden til sin søn, Francisco Javier. Francisco Javier indførte flere ændringer i industrien og gjorde sauzafamiliens tequila til det mest kendte mærke i verden.

Denominación de Origen

Den vigtigste ting at Don Javier gjorde for industrien, var at hjælpe med at etablere oprindelsesbetegnelsen for Tequila.

Baggrunden var at Don Javier slutningen af ​​1960'erne var på en forretningsrejse til Japan, og her så han flaske japansk produceret Tequila. I vrede nover dette, erklærede han, at tequila skulle være en specifik mexicansk drik, som naturligvis kun skulle kunne komme fra området omkring Tequila.

En gruppe af tequilaproducenter, ledet af Don Javier, indgav en ansøgning om oprindelsesbetegnelse i 1973, men det blev ikke før 1996, at verden officielt anerkendte oprindelsesbetegnelsen for Tequila.

Don Javier købte et stykke jord i byen Tequila, så han kunne bygge en hacienda på det højeste punkt i byen, med udsigt over hans rivals destilleri. På dette land lå det lille destilleri, som Don Javier kaldte La Fortaleza.

Med en lille murstensovn, en Tahona pit, et par træ-gæringskar, og 2 små kobber pot stills har familien produceret tequila her indtil 1968. Da destilleriet var ikke "effektivt nok", og ikke producerede meget tequila, blev det lukket ned og omdannet til et museum for at vise, hvordan tequila blev lavet i "gamle dage".

Don Javier solgte familievirksomheden og Sauzabrandet i 1976, men familien beholdt landorådet med deres hacienda og destilleri.

Guillermo Sauza og Fortaleza Tequila

I 1999 begyndte Don Javiers barnebarn, Guillermo, processen med at få det gamle destilleri op at køre igen.

Guillermo SauzaSom søn af Doña Sylvia, voksede Guillermo op i den tro, at han ville flyve rundt i verden i et jetfly med et mariachi band og sælge Sauzatequila, men sådan blev det som bekendt ikke. Don Javier solgte brandet. Guillermo, som på det tidspunkt ikke var klar til at overtage virksomheden blev sønderknust, da hans bedstefar solgte virksomheden.

Guillermo havde en kærlighed og passion for Tequila - ånden og byen. Don Guillermo fik Destileria La Fortaleza op at køre igen, og laver tequila på samme måde, det blev gjort over 100 år siden - med en lille murstensovn til at bage agaven i, en Tahona at presse saft ud af agaven, trætanke til gæring, og de 2 oprindelige kobber gryder til destillation. 

Vi kan ikke finde produkter der matcher valget