Gran Dovejo Tequila

Gran Dovejo Tequila

Gran Dovejo - Ultra premium tequila!

Gran Dovejo har været i Holland nogen år, men det er først nu at nyheden begynder at sive ud til de europæiske tequilaentusiaster. Hvad der satte skub i interessen var naturligvis at USA Today sidste efterår kårede Gran Dovejo til at være verdens sjette bedste craft tequila. En placering det lykkedes dem at snuppe lige før Siete Leguas, der måtte tage til takke med en syvende plads. Ikke så mærkeligt at mange med interesse i tequila kiggede en ekstra gang og tænkte "Den må vi smage!"

Hvad er Gran Dovejo Tequila?

Gran Dovejo TequilaGran Dovejo Tequila Gran Dovejo Tequila er en ultra premium tequila lavet af NOM 1414. Nom 1414 er også kendt som Feliciano Vivanco Destilleriet, som også laver "Viva Mexico" og den ret ukendte men superlækre Buscadores. Tequilaen har alle de klassiske kendetegn for en god tequila - den er lavet på højlandsagave, destilleret i kobberstills af en master tequilero og bliver solgt i nummererede flasker.

Destilleriet

Feliciano Vivanco er et lille familieejet destilleri. Grundlæggeren, Feliciano Vivanco begyndte at dyrke agave i de tumultarisk år - 1919-1929 - umiddelbart efter den mexicanske revolution. Arandas var don Felicianos hjemby og her blev de næste fire generationer af familien boende, mens de arbejdede hårdt på at lægge grunden til deres eget destilleri. Endelig i 1994 blev det muligt for dem at købe “Destilería El Ranchito.”. Destilleriet gjorde det muligt at udnytte familiens ca. 810 hektar med agavemarker til egen tequilaproduction. Med marker beliggende i ca 5.400 meters højde og i Arandas og eget destilleri kom Vivanco familien til at ligge i tequilaindustriens "sweet spot" og de har formået at udbygge og fastholde den position med produkter af konsistent og høj kvalitet.

Brandet

Gran Dovejo er som brand betragtet, stadig ung og end ikke teenager. Det blev stiftet i 2009 i Californien af de to fætre Frank Mendez og Jesus Venegas. De to mænd satte sig i hovedet at de ville lave deres egen luksustequila og henvendte sig til Vivancos destilleri og kom i kontakt med master Tequilero Leopoldo Solis. Leopoldo Solis skabte en unikke smagsprofil der kendetegner Gran Dovejo og det er i høj grand hans fortjeneste at Gran Dovejo ret hurtigt kom med i Alex Trost and Vadim Kravetskys 2013 bog “100 of the Best Tequilas".

 

Vi kan ikke finde produkter der matcher valget