Mezcal Vago

Mezcal Vago

Judah Kuper er en surferfyr og mezcalentusiast, der startede sit projekt - Mezcal Vago - for omkring 2 år siden.

Judah opsøger små batch mezcaleros, der i generationer  har perfektioneret deres håndværk dybt i bjergene i det sydlige Oaxaca. Hver af Vagos unikke mezcals er naturligt fremstillet i en traditionel palenque uden tilsætningsstoffer og aldrig blandet. På etiketten på hver flaske finder man alle oplysninger der er om, hvem der lavede det, hvilken landsby, hvilken agave, detaljer i processen, størrelse parti osv.

Alle Mezcal Vagos mezcals er Joven (ung), fordi det er den måde mezcal traditionelt bliver drukket i Mexico. Judahs svigerfar, Aquilino Garcia Lopez, dyrker Espadin- og Mexicanoagave. Han har overtaget felter fra sin far og har også flere nære venner, som han hjælper ved at købe deres agave.

Både Espadin og Mexicano tage omkring 7 til 9 år til at modnes og Aquilino er meget forsigtig med kun at bruge moden agave. Det hele foregår i Candelaria Yegolé, Oaxaca.

Processen med at fremstille mezcal har her hos Mezcal Vago ikke ændret sig i århundreder. Agaven bliver først kogt i en jord ovn. Herefter følger formalingsprocessen hvor Aquilino bruger et traditionel stenhjul trukket af muldyr. Det tager 4-5 dage at formale/knuse en ovnfuld agaver. Gæringskarrene er lavet af fyrretræ og indeholder omkring 1000 liter. Al gæren i alle vagos mezcals er naturligt og luftbåren.

Judah fylder selv flasker sammen med to hjælpere. Hver 9 liter giver 12 flasker. På Espadin og Elote har Aquilino og Judah omkring 1000 flasker max på en batch.

På Mexicano eller Cuixe kan det være så lidt som 150 til 300 flasker, med kun omkring 500 flasker til rådighed om året.

Det forhold, at der kun produceres små batches og at hvert batch altid er topkvalitet, er afgjort med til at gøre Mezcal Vago til en lidt dyr, men også supereftertragtet mezcal.

 

Vis som Gitter Liste

1 vare

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

1 vare

pr. side
Faldende orden