Ocho Tequila

Ocho Tequila

Ocho Tequila skiller sig ud som et anderledes tequila brand. Hos Ocho forsøger man at komme ud over den standardisering man kan opleve i de store tequila brands og finde tilbage til den oprindelige ånd. Ocho tequila er årgangstequila.

Hvert år kommer der en ny tequila, med et nyt navn. Ocho Blanco årgang 2015 hedder således La Latilla og er opkaldt efter en af de haciendaer der indgår i firmaet.

Tequilaens terroir

Terroir er en betegnelse vi kender fra vin. Det handler grundlæggende om at råstoffet til en vin eller tequila er vokset et bestemt sted og under nogen bestemte vilkår. Nogen steder er jorden mineralholdig andre hummusholdig. Nogen år har det regnet lidt eller meget. Været koldt eller varmt. Alle disse faktorer påvirker planten og afsætter sig spor i smagen i det produkt der ender med at komme ud af det.

Ocho har i høj grad været med til at advokere for, og introducere terroir som et meningsfuldt begreb i tequila. Derfor er nogen af Ochos produkter udstyret med batchnummer, årstal og navn på de forskellige gårde som hører under Ocho. På kortet herunder kan man se de mange gårde og tilhørende årgange.

Der er ingen tvivl om at den tilgang Ocho har valgt til tequilaproduktion og markedsføring har inspireret mange andre producenter, fordi den skærper fokus på produktet og hæver det højt over de varer, der nu kommer til at fremstå som "almindelige". Dertil kommer at Ocho havde en såkaldt "tequilaambassadør" i form af Tomas Estes, der skrev en bog om tequila. (The Tequila Ambassador) Tomas Estes rejste kloden rundt og lavede smagninger og reklame for Ocho Tequila, Tomas Estes døde i 2021.

Ocho Tequila Ranches

Vis som Gitter Liste

1 vare

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

1 vare

pr. side
Faldende orden