Patron Tequila

Patron Tequila

Patron Tequila - det første internationale tequila luksusbrand

Patron Tequila er blot et af flere produkter som fremstilles af "The Patrón Spirits Company", men Patron Tequila er absolut et af de kendteste mærker.

Patron agave er dyrket i det mexicanske højland, hvor vejrforhold og temperaturskift og nedbør svinger ret meget. Højlandstequilaer har typisk en lidt mere blomsteragtig og frugtbetonet smag end lavlandstequilaerne som ofte har toner af jord og mineraler.

Historien om Patron Tequila

I 1989 dannede medstifteren af Paul Mitchell Systems, Johannes Paul DeJoria og iværksætteren Martin Crowley “The Patrón Spirits Company” med det specifikke mål at producere “Verdens bedste tequila” og skabte derved Patron Tequila. Patron Tequila var helt fra starten fokuseret på at blive et globalt luksusbrand og John Paul DeJoria havde den fordel, dels at være milliardær, dels at kende alt hvad der var værd at kende i det kulturelle jetset. Folk som Tom Cruise, Schwarzenegger og Clint Eastwood stod på adresselisten og lod sig gerne bruge som ambassadører for brandet.

Hvordan Patron Tequila kom ind på markedet

Allerede  i 1990 har de sat sig på 100% af produktionen hos deres leverandør i Mexico. I 1990 skal de på den enorme vin og spiritusmesse Annual Wine and Spirits Wholesalers of America og præsentere deres nye brand, Patron Tequila.

Der er en sjov beskrivelse af den veloplagte kynisme der indgår i etableringen af standen. Under kapiteloverskriften "Boobs or Bust" beskriver Ilana Edelstein - Martin Crowleys daværende kone, hvordan hende og gemalen tager til Las Vegas og tjekker showgirls for, at finde en der kan stå i standen. Kriteriet er i høj grad store bryster, og efter at have tjekket en større mængde dansere ender de med at ringe til diverse escortbureauer for, at få dem til at sende langlemmede og storbarmede piger ud. Her finder de så til sidst Sammy, som bliver deres pige i standen udover Ilana selv.

Ilana Edelstein og The Patron Way

I det hele taget lægger Ilana bestemt ikke skjul på at sex sælger og i lille bog The Patron Way, kommer der masser anekdoter og beretninger, som bærer præg af at hun selv har været en stærkt drivende kraft mht netop den måde at angribe markedsføringen. Hun designede selv Patronpigernes minimale outfits og  var selv med til at udvælge de flotteste piger.  Og hun drypper rund omkring i bogen masser af hints til det vilde halvfemserliv som velhavende jetsetter med eget spiritusbrand. Her for eksempel fra hendes vidneudsagn i forbindelse med skilsmissen fra Martin Crowley, hvor det pludselig blev vigtigt at beskrive Ilanas rolle i samlivet med Martin Crowley.  

"Among the many things Nina and I had in common was a cosmopolitan casualness about nudity. As a southafrican, I´d always sunbathed topless, as did Nina, and we regularly did so at our pool. Nina had also attended many parties at Windsong that occasionally ended up in with at skinny-dip in the pool in the wee hours of the morning."

Under ledelse af DeJoria og tidligere Seagram direktør, Ed Brown, byggede man en ny destillerings og aftapningsfabrik i Jalisco. Under vejledning af den berømte destilleringsmester, Francisco Alcaraz, blev den nye fabrik (Hacienda del Patron) designet til at være state-of-the-art med en produktions- og udviklinsafdeling baseret på traditioner.

 Patron Tequila - et ultrapremium brand

Patron Tequila er i dag verdens nummer et ultra-premium tequila, og findes i mere end 100 lande over hele kloden. Patron Tequila er blevet anerkendt med en lang række hædersbevisninger, herunder American Academy of Hospitality Sciences “Five Star Diamond” pris, Impact Magazines “Hot Brand of the Year” pris, “Company of the Year”, udmærkelse fra Beverage Forum, “Spirit Brand Årets “fra Market Watch Magazine, optagelse i AdvertisingAge Magazines” Marketing 50 “listen, og en Drinks International “Travel Retail Excellence”-prisen.

Patrons destilleri

 Et interessant forhold ved den måde Patron driver destilleriet, er at man i modsætning til eksempelvis Cuervo og Sauza, har valgt ikke at skalere op med større tanke osv. Man har blot taget det oprindeligt lille destilleri og kopieret det i flere eksemplarer. Så Patrondestilleriet består af en hel masse små destillerier. Tanken er man ved at fastholde det lille format er i stand til at overvåge kvaliteten nøje.

Patron Tequila fortsætter med at sætte nye salgsrekorder hvert år, og var det første brand i sin prispunkt-kategori for at sælge en million flasker.

Vis som Gitter Liste

1 vare

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

1 vare

pr. side
Faldende orden