Sangre de Vida Tequila og Mezcal

Sangre de Vida Tequila og Mezcal

Sangre de VidaSangre de Vida Tequila er et et tequila- og mezcalbrand udviklet og designet af den kvindelige californiske iværksætter Kim Brandi.

Kah Tequila Mange vil kende brandet "Kah Tequila", som med sine prægnante kranieformede flasker vakte meget opsigt på det danske marked i 2014/15.

Kah Tequila blev oprindeligt designet og udviklet af Kim Brandi, men som ung kunstner og iværksætter røg hun ud i nogle meget uheldige alliancer med sit selskab, Elements. Der opstod lynhurtigt en masse kævl og retssagerne begyndte at fyge hende om ørerne. Nogle anlagde Kim Brandi og andre andlagde distributionsselskabet og atter andre handlede om hvorvidt kranieflasken var i konflikt med designet på Crystal Head Vodka.

Som sagerne står i øjeblikket tyder meget på at Kim Brandi har været istand til at fastholde copyrighten til Kah, men at indtægterne for brandet reelt lander hos Elements, som distribuerer Kah. Kim Brandi selv har forlængst forladt firmaet og Kah kunstneriske niveau er siden faldet betragteligt.

Sangre de Vida og en ny begyndelse

Kim Brandi var imidlertid ikke til at slå ud og startede blot forfra og Sangre de Vida Tequila og Mezcal er mildest talt bedre og flottere end Kah Tequila nogensinde var og er. Flaskerne er betydeligt smukkere i formgivningen og bemalingen er klasser over Kah Tequila. Hver flaske er stadig unik.

Casa Noble og Sangre de Vida på samme destilleri

Nyt er også at Kim Brandi har taget mezcal til sig. Og det helt store spring er naturligvis at Sangre de Vida Tequila og Mezcal nu bliver destilleret hos Cofradia, som også laver luksusproduktet Casa Noble Tequila. Alt i alt er Sangre de Vida svært at slå. Det er et produkt med en markant kunstnerisk vision, men også en virkeligt fremragende tequila.

Sangre de Vida Mezcal er med sin prægnante emaljegrønne flaske, et lille kunstværk. Mezcal'en er lavet på Espadinagaven og destilleret i Oaxaca i sydmexico.

Legenden om Mayatl og inspirationen til flaskens dekoration

Sangre de Vida adskiller sig fra det meste andet spiritus ved at indeholde en kunstnerisk vision. Der er tænkt over flaskernes dekoration og hver flaske har en mytologisk baggrund. Mezcalflaskens dekoration er inspireret af en zaptocmyte. Zapoteckulturen holdt til i Oaxaca i det sydlige Mexico og var en stor og avanceret kultur, som gik til grunde sammen med den spanske invasion.

En zapotec legende fortæller historien om gudinden, Mayalt, der besad fyrretyve tusinde bryster og fra dem flød en fantastisk eliksir, som hun tilbød sine tilbedere. Hun blev meget gammel, og fordi hun var gudinde var hun også urørlig for mennesker. En dag borede nogle orm sig ind i hendes hjerte. Ormene vakte hendes lyster til live og hendes ønske om kærlighed, og en dag forelskede hun sig i en smuk og modig kriger.

Krigeren turde ikke se gudinden som en ligeværdig og følte, at han ikke var værdig til hende. Krigerens frygtsomme indstilling, tvang gudinden til at finde en måde at få hans kærlighed. En dag tilbød Mayatl hendes elskede det skønneste af hendes bryster til at drikke eliksiren af. Krigeren drak af hendes smukke bryst og nu kunne han aflægge sin frygtsomhed og bønfalde gudinden: "gør mig en gud eller gør dig selv en kvinde!" "Mayatl, dybt bevæget, lagde hans hånd på hendes bryst og gav ham en af ormene fra hendes hjerte. Krigeren følte sig nu ophøjet til gud og elskede intenst med hende i syv dage og syv nætter.

 

 

Vis som Gitter Liste

4 varer

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

4 varer

pr. side
Faldende orden