T1 Tequila Uno

T1 Tequila Uno

T1 - en af verdens allerbedste tequilaer!

T1 Tequila Uno er en i særklasse fremragende tequila, med en historie bag sig, som er tæt vævet ind med Mexicos kulturelle og politiske historie.

T1 Tequila Uno blev kåret som verdens bedste craft tequila i 2016 i konkurrence udskrevet af USA today. Den kom ind som nummer 1 foran andre kæmper, som G4, Casa Noble og Fortaleza.

Master Distiller Germán González er manden bag T1 Tequila og hans familie har rødder helt tilbage til 1880'erne.


General Manuel GonzálezGermán González er tip tipoldebarn til General Manuel González, som var Mexicos's præsident i perioden 1880-1884.
 
Germáns far grundlagde destilleriet La Gonzaleña og blev den første til at eksportere en ultrapremium tequila, Chinaco til USA.

Chinaco Tequila er en historie i sig selv.  "Chinacos" var betegnelsen for storbønder som i det attende og nittende århundrede var aktive deltagere de borgerkrigslignende tilstande der herskede i Mexico i den periode. Der var reformkrigen, som var en brutal krig som handlede om konflikten mellem den katolske kirke/militæret og en liberal opposition, og den franske erobring i midten af 1800 tallet.

Chinacoernes leder var General Manuel González og han køber i 1856 et stort landområde i delstaten Tamaulipas. Området forblev i familiens ejerskab og blev brugt til plantagedrift, men i 1966 ødelagde en tornado plantagen fuldstændigt. Guillermo González - oldebarn af General Manuel González og Mexicos landbrugsminister, beslutter sig for at plante Blå Agave på jorden. Han indgår en aftale med en stor tequilaproducent i Jalisco om at aftage den modne agave otte år senere.

Men otte år senere, da agaven er moden, vil tequilaproducenten ikke længere betale den aftalte pris. På det tidspunkt var Tamaulipas ikke en del af tequilaens denomination, og dermed var Guilllermo González i alvorlige problemer med en agavehøst der ikke kunne sælges som agave til tequila.

Guilllermo González blev rasende og satte en massiv lobbyindsats i gang f at få gjort Tamaulipas til en del af tequilaens denomination og det lykkedes faktisk allerede fire år senere. Hermed var grunden lagt til destilleriet La Gonzaleña som åbnede i 1977 og blev det første destilleri i Tamaulipas. Destillieret lavede Chinaco Tequila, og Chinaco var den første ultrapremium tequila i USA.

Som man ofte ser det i Mexico, så arbejdede Germán tæt sammen med sin far og lærte kunsten af lave en solid, håndlavet tequila med de gamle teknikker. Efter at have arbejdet som Master Distiller for Chinaco i en del år, forlod Germán virksomheden for at lave sit eget brand, akkurat som hans far før ham.

Vis som Gitter Liste

2 varer

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

2 varer

pr. side
Faldende orden