Tierra Noble Tequila

Tierra Noble Tequila

Octavio Herrera Ortega er indehaver af Tierra Noble Tequila og Tierra Noble Tequila er en rigtig interessant tequila! Mere herom senere!

Octavio Herrera Ortega er barn af Raul Herrera Anaya, en anerkendt mexicansk sagfører med en brændende interesse for spiritus og fine vine. For ca. 13 år siden besluttede han at starte sit eget destilleri, for at forfølge den inspiration han havde fået gennem sit dybe kendskab til vinproduktion.

Han arbejder destilleriet "Premium de Jalisco" op til at blive et anerkendt tequiladestilleri og for 5 år siden beslutter far og søn at lave et helt ny tequilabrand, Tierra Noble Tequila.

Destilleriet "Premium de Jalisco" ligger i godt 7.000 meters højde udenfor den lille by Mazamitla, og det er nok til at luften er lidt tyndere her end nede i lavlandet.

Tequila og malolaktisk gæring

Herrera -familien har med deres indsigt i vinproduktion her inddraget en gæringsteknik, som ellers kendes fra Chardonnay-vine, nemlig "Malolaktisk gæring". Malolaktisk gæring indebærer en dobbelt gæring af agavemassen. Egentligt er malolaktisk gæring ikke en rigtig gæringsprocess men snarere en kemisk proces hvor der sker en transformation af æblesyre til mild mælkesyre. Processen ligner gæring, men er det faktisk ikke. Denne ekstra, anaerobe proces giver en mere kompleks og blød smag til den færdige tequila og er en sjældent forekommende metode indenfor tequilaproduktion.

 

 

Vis som Gitter Liste

3 varer

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

3 varer

pr. side
Faldende orden