Tres Generaciones Tequila

Tres Generaciones Tequila

Sauza Tres Generaciones Tequila er en tequila fra det store og gamle Sauzabrand.

Titlen refererer til tre generationer fra Sauzafamilien, stifteren Don Cenobio Sauza og hans to efterfølgere, Don Eladio Sauza og Don Francisco Javier Sauza.

Sauzafamilien er en central del af den større historie om tequila. Don Cenobio Sauza startede destilleriet La Perseverancia i 1873, lang tid før der var noget der hed tequila. Dengang var det hele blot mezcal, men Don Cenobio forstod mulighederne i eksporten nordover til USA og var den første som brandede sin mezcal "tequila" efter byen Tequila. Don Cenobios søn, Don Eladio Sauza blev født i Tequila i 1883 og var, som sin far, en glimrende forretningsmand, der udvidede familieforetagendet med afdelinger i Monterrey og Mexico City og sågar en koncession i Spanien.

Hans søn, Don Francisco Javier Sauza overtog familieforetagendet i 1931 og med ham var Sauzabrandet vokset voldsomt i værdi og omfang. Don Francisco Javier Sauza trak firmaet ind i et partnerskab med Mexicos førende cognacproducent, Pedro Domecq og dermed var vejen åbnet til at Pedro Domecq til sidste endte med at købe hele Sauzadestilleriet i 1988. Pedro Domecq bliver siden videresolgt og Sauzabrandet ejes idag ikke længere af Sauzafamilen.

- Men historien slutter sådan set ikke her. For Don Cenobio Sauzas oldebarn, Guillermo Sauza ejer stadig de jorder som Don Javier købte og har siden sat gang i sit eget - meget retro - destilleri og laver nu den fantastiske Fortaleza Tequila fra sit destilleri "Destileria La Fortaleza". Og det vel at mærke på samme vis som den gamle gubbe, Don Cenobio Sauza, gjorde det. Dvs med mustensovne, Tahona og små portioner.

Sauza Tres Generaciones er stadig en glimrende tequila. Den er lidt sød men rigtig udmærket.

Vi kan ikke finde produkter der matcher valget