Villa Lobos Tequila

Villa Lobos Tequila

Kåret som "BEDSTE TEQUILA" 2015 San Francisco International Spirits Competition

Tequila Villa Lobos er resultatet af et venskab og tæt samarbejde mellem to af verdens mest respekterede Tequilabegavelser, Carlos Camarena og Dale Sklar.

Den agave som bruges til Villa Lobos er udelukkende høstet  fra Camarena-familiens plantage i Los Altos, hvilket sikrer at kun den sødeste & mest modne agave anvendes. Villa Lobos er et perfekt eksempel på håndlavet Tequila  som er skabt med lidenskab og på den traditionelle måde.

Sådan er Villa Lobos Tequila lavet

Villa Lobos er vendt tilbage til metoder, som er flere hundrede år gamle. Det er en kunst at vide hvornår en agave skal høstes. Høster man tidligt risikerer man at får for lidt sødme, høster man for sent kan den blive for sød. Skæres agaven ikke tæt nok, den blive bitter osv osv. Derfor er det vigtigt at følge agavens vækst meget nøje i den sidste altafgørende tid lige før den skal høstes. 

Carlos, som hans fader før ham Don Felipe og hans bedstefar før ham, går regelsmæssigt ture gennem agavemarkerne for at se, hvordan planterne udvikler sig.

Produktion af Villa Lobos Tequila

De fineste agaver med det højeste fructose niveau bruges til at lave Villa Lobos (agaver af ringere kvalitet bliver solgt til andre Tequila producenter i området). De særligt udvalgte agaveplanter bliver langsomt kogt i de gamle traditionelle murstensovne. I dag bruger rigtigt mange producenter autoklaver eller trykkogere i stål, men murstensovne har andre fordele. De er ikke helt lufttætte og stenene bidrager til en langsommere bagning.

Knusning

Agave bliver derefter knust i tahonaen for at adskille agavesaft fra fiberen. Naturligt kildevand tilsættes derefter til saften før gæringen og og saften fermenteres langsomt i store træ gæringstanke.

(Trætanke har været næsten forsvundet fra destillerierne i mange år fordi de er så meget sværere at arbejde med, men deres endelige resultat er uden sammenligning.)

Fermentering

Det lokale gær blæser med  vinden gennem vinduerne og bruges til at gære saften.

Når sukkeret er fuldt ud fermenteret, hældes saften på kobber pot stills og bliver langsomt destilleret to gange for at producere den ultimative tequila på La Altena destilleriet. Resultatet af den første destillation er kendt som "ordinario 'og eliminerer nogle af fedtsyrerne og olien .Derefter gennemføres anden destillation for at fremstille en silkeblød Tequila.

Blancotequila får lov at hvile på stålfade i et halvt år, før den hældes på flaske. Denne hvileproces tillader blancoen af dampe lidt af og får smagsnuancer og aromaer til at fremtræde kraftigere.

Lagring

Noget af Tequilaen (reposado) vil bliver taget væk og hældt på amerikanske egetræsfade for at modnes i op til 12 måneder. Noget får lov at lagre i 1-2 år eller endnu mere og blive til Añejo.

Et par tønder vil blive tilbageholdt i op til fem år til aftapning og mærkes som Extra Añejo ... en dyr luksustequila som skal nippes  langsomt og nydes.

Vis som Gitter Liste

1 vare

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

1 vare

pr. side
Faldende orden