Sådan drikker du mezcal

Sådan drikker du mezcal

Tequila er jo også mezcal, men ikke desto mindre har traditionen omkring hvordan man drikker henholdsvis, tequila og mezcal udviklet sig forskelligt. Drikketraditionen omkring tequila har udviklet sig fra hornitos - dvs små "kopper", lavet af det yderste af et kohorn. Det giver et højt slankt bæger - som man ser det i shot-glas. Traditionen omkring mezcal er naturligvis langt ældre, og her foretrækker man lave, åbne "kopper". 

Forbilledet er her jicaritos - dvs. den halverede og tørrede skal af en frugt. Denne tradition har udviklet sig til små keramik- eller glasskåle, som er den foretrukne form. Den lave skål, har den fordel at man kan få hele næsen ind over og nyde den dejlige mezcalduft!

Mezcal cocktailopskrifter Her har du en lille samling cocktailopskrifter med mezcal!

 

 

Mezcal med Sal de Gusano

Sådan drikker du mezcal

Den klassiske måde at drikke mezcal på, er at tage lidt appelsin og noget Sal de Gusano til. Appelsinskiverne giver en helt fantastisk god synergi, sammen med mezcal'en. 

Man dypper sin appelsinskive i lidt "orme-chillisalt" (sal de gusano) og suger appelsinsaft mellem hver slurk mezcal.

 

 

Tequila/mezcal-glas

Der er tre glastyper som typisk bruges til tequila - shotglasset og "smageglasset"

Tequilaglas

Shotglasset kender vi alle. Det er lavt og med lige sider. Det er almindeligt brugt og fungerer fint i de feste sammenhænge

Smageglasset eller "Riedels tequilaglas" er et langstilket champagneglas, som bruges til smagninger. Til smagninger vil man gerne have et glas med en mindr åbning og et større "kammer". Det er fordi tequilaen aroma bedre kan nydes hvis den samles i glassets lille åbning - akkurat som i et cognacglas.

Romeo Hristov har udviklet dedikeret tequilaglas som kombinerer de bedste kvaliteter fra shots og Riedelglasset. Det er meget smukt og virkeligt lækkert at bruge.