Sådan drikker du Tequila

Sådan drikker du tequila

I Mexico drikker man ofte tequila rent. I nogle områder er det populært at drikke god tequila med sangrita ved siden af – en sød, sur og krydret drik, der som regel består af appelsinjuice, grenadine (eller tomatjuice) og chili.Man nipper skiftevis til lige store shots af tequila og sangrita uden salt eller lime.

Bandera

En anden populær drink i Mexico er ”bandera” (eller ”flag” på spansk) opkaldt efter Mexicos flag. Den består af tre shot-glas med limejuice (for den grønne farve), hvid tequila og sangrita (for den røde farve). Man kan nippe til dem eller drikke dem straight.

Tequila Bandera

Tequila Bandera

Tequila Cruda

Uden for Mexico serverer man ofte en single shot tequila med salt og en limeskive. Den hedder ”tequila cruda”, men bliver også ind imellem kaldt ”training wheels”, ”lip-sip-suck” eller ”lick-shoot-suck” (der hentyder til den måde og rækkefølge, ingredienserne indtages på): Man fugter huden på hånden lige under pegefingeren (som regel ved at slikke på den) og hælder salt på. Så slikker man saltet af hånden, drikker tequilaen, og bider hurtigt i frugtskiven. Hvis man er flere sammen, gør man det ofte samtidig.

Tequila Cruda

Tequila Cruda

Tequila-glas

Der er tre glastyper som typisk bruges til tequila - shotglasset og "smageglasset"

Tequilaglas

Shotglasset kender vi alle. Det er lavt og med lige sider. Det er almindeligt brugt og fungerer fint i de feste sammenhænge

Smageglasset eller "Riedels tequilaglas" er et langstilket champagneglas, som bruges til smagninger. Til smagninger vil man gerne have et glas med en mindr åbning og et større "kammer". Det er fordi tequilaen aroma bedre kan nydes hvis den samles i glassets lille åbning - akkurat som i et cognacglas.

Romeo Hristov har udviklet dedikeret tequilaglas som kombinerer de bedste kvaliteter fra shots og Riedelglasset. Det er meget smukt og virkeligt lækkert at bruge.