• Spar fragten og afhent selv
  • Fragt fra 59,- og gratis fragt over 999,-
  • Hurtig levering: 1-3 hverdage
  • Kvalitetsbrands og rådgivning
Telefon: +45 20960919 - email: info@tequila.dk
  • Spar fragten og afhent selv: Vælg "afhent selv" i checkout
  • Fragt fra 59,- og gratis fragt over 999,-
  • Hurtig levering: 1-3 hverdage
  • Kvalitetsbrands og rådgivning

ePay

Hvordan vælger jeg en god tequila?

Det er med tequila, som med stort set alt andet her i tilværelsen: man får hvad man betaler for. Og så alligevel ikke…

Tequila er stadig nyt i forhold til andre ædelspiritusser på markedet, og priserne er generelt lave set i relation til f.eks Cognac og Whisky.

Vi er alle sammen forskellige når det kommer til, hvad vi kan lide.

Valg på basis af lagring

Blanco tequila er normalt kraftig i smagen og ofte med en ret fremtrædende agavesmag og kraftig oplevelse af alkohol.

Reposadoen har ganske vist kun lagret i et par måneder, men det er nok til at tage toppen af den kraftige og friske agavesmag og give plads til lidt flere smagsnuancer.

Anejo og extra Anejo ligger i oplevelse tættere på lagret cognac og whisky.Den lagrede smag er fremtrædende.

Kunsten i de lagrede tequila'er ligger i at fastholde den oprindelige fyldige og frodige agavesmag samtidigt med at smagen af fadlagring kommer til.

Højlands- eller lavlandstequila?

Man vil ofte støde på begreberne højlands- og lavlandstequila. Det er betegnelser for de tequila'er som kommer fra Jaliscoområdet, som har både en stor dal og et højlandsområde.

Temperaturen i højlandet er køligere og vinterne koldere. Hertil kommer at fordi det er bjergegne, så smager vandet anderledes. Køligere vejr og mere mineralsk vand giver en langsommere vækst og ofte vil agaver dyrket i højlandet have et ekstra vækstår inden de bliver høstet. Højlandstequilaerne er lidt sødere og mere frugtagtige i smagen.

Lavlandet er kendetegnet ved mere frodig jord og varmere klima. Det giver en tequila, som har flere jordnuancer i smagen og generelt har en fylderige og mere rund smag.

Til bartenderen

Hvis man kan lide at mixe lidt, så er blanco og reposado at foretrække i de fleste sammenhænge.

Tequilaen skal bringes til at harmonere med andre – kraftige – smagsoplevelser, og der er man bedst stillet med at trække den friske agavesmag frem.

Anejotequila kan sagtens bruges i cocktails, men fungerer i så fald bedst i smagssammenhænge som ikke er for frugtorienterede, f.eks cocktails med kaffe, rom etc.

Til lejligheden

Nogle af vore flasker kommer i æsker - se udvalget herunder. De fleste af flaskerne får vi imidlertid uden æske, men vi kan sagtens lave en gavesæske hvis det efterspørges.

.Ley 925 flaskerne kommer i en meget flot sort æske med lakeringer og den er fremragende som gave til eksempelvis jubilæum, fødselsdag eller som firmagave.

 

 

6 vare(r)

pr. side

6 vare(r)

pr. side

This site uses cookies to improve your browsing experience. By continuing to use this site, you accept these cookies. Close