El Senorio Mezcal - anmeldelse af en folkemezcal

El Senorio Mezcal - anmeldelse af en folkemezcal

Anmeldelse af El Senorio MezcalEl Senorio Joven Mezcal con gusano. Det hedder den, og det er den. Dvs. den ulagrede joven-mezcal fra El Senorio er "con gusano" - altså med orm. Faktisk 2 orm.

El Senorio er et gammelt firma, og når jeg kalder den for en folkemezcal, er det fordi den efter min mening rammer helt rigtigt med både smag og design.

Mezcal laves jo af agavekroppe, eller "hjerter" som de også kaldes, som bages i jordovne. Derfor er en mezcal næsten altid røget i smagen. Hvor tequila jo skal laves af agaver fra den Blå Weber Agave, så forholder det sig anderledes med mezcal. Mezcal kan laves af mange forskellige agavearter, selv om man oftest bruger Espadin agaven.

Hul på flasken

Jeg har glædet mig til at få hul på den smukke blå flaske, og idag skal være dagen! Flasken kommer med en praktisk hældetud. Jeg hælder en lille slat op og stikker straks næsen i glasset. Den dufter ikke kraftigt, men ved andet "snif" mærker man den sarte røgede duft i blandet en let sødme. Den indledende smag synes jeg har den dér karakteristiske mezcal effekt. Den smager lidt røget og "transparent". Men umiddelbart efter rammer det fulde smagsspekter. Smagen er varm og man mærker en friskhed af græs og en blød sødme der leder tankerne hen på pæresmag. Der er en meget fin balance mellem røg og agave-sødme og friskhed her. Eftersmagen er lang og glider ud i en blød røgethed.

El Senorio Mezcal er ikke lavet i jordovne men er dobbelt destilleret i kobberkedler, velsagtens for at overkomme de problemer mange mezcalbrands har med at skalere og fastholde en ensartet produktion samtidigt med at de gerne vil være små og unikke.

Flasken er smuk! Den gør ikke noget væsen af sig med sin buttede form, men det klare blå glas og den fine sort/hvide grafik gør den behagelig at se på. Jeg er særligt begejstret for ideen med at trykke hvidt på en klar flaske. Det ser flot ud.

Anyways... oplevelsen af en El Senorio Joven Mezcal er god oplevelse og til lige godt 400 kroner er den til at komme i nærheden af.