Kineserne vil også have tequila!

Kineserne vil også have tequila!

Kina er jo kolossalt stort og har altid haft sin egen præference for risvin, kaldet "Baijiu". Baijiu er en klar spiritus, primært er destilleret fra kerner som sorghum, ris og majs.

Baijiu kommer i forskellige styrker og varianter, og indeholder generelt 45-55% alkohol. Men i takt med at kineserne er begyndt at rejse extensivt, er deres glæde ved andre spiritusser vokset.

Kina drikker 38% af verdens spiritus, men tequila 100% agave har hidtil ikke rigtigt figureret på listen, fordi kineserne har været usikre på om de ville tillade det lidt højere niveau af methanol, der indgår i 100% agave tequilaer. Den nye handelsaftale åbner op for 100% agave kvalitetstequila og har potentiale til med eet slag at fordoble det globale marked for 100% agave tequila! Det er altså en meget stor aftale for Mexico der her er indgået.

Mexico eksporterer tequila til ca. 100 lande men mindst 80% af eksporten går til USA. Kinas Præsident Xi Jinping og Mexico's Enrique Pena Nieto har  i juli indgået en ny samhandelsaftale som betyder at Kina accepterer highend tequilaer.

Aftalen vil, hvis Ramon Gonzalez, direktør for Mexico's tequila exportkontor forventninger kommer til at passe betyde at Kina kommer til at aftage 10 millioner liter tequila årligt. Mexico eksporterer årligt 165.7 million liter tequila.

For nærværende aftager Kina blot ca. 410,250 liter mixto tequila årligt, så der er tale om et - ualmindeligt - stort marked der har åbnet sig og de store tequilaproducenter er naturligvis gået i tænkeboksen for, at finde den rette formel for hvordan man markedsfører kvalitetstequila til kineserne.