Mexa - Mexicansk kunsthåndværk på vej ud i verden!

Mexa - Mexicansk kunsthåndværk på vej ud i verden!

Tequila.dk har lavet et interview med Vanessa Arellano fra virksomheden Mexa.space som I kan læse her:

Q: Hvem er du? (Navn, alder, hvor kommer du fra, osv.)

Jeg hedder Vanessa Arellano. Jeg er 30 år, mexicaner og flyttede til Danmark i 2017.

Jeg studerede business administration i Mexico og efter endt uddannelse, arbejdede jeg i fem år i multinationale selskaber tænkte det var den vej, jeg ønskede for mit liv. I praksis indså jeg, at selv om min karriere var godt på vej, så følte jeg mig ikke tilfreds. Arbejdet i Mexico gav mig ret begrænsede muligheder for at rejse, og det gav mig skubbet til at genoverveje mit livs mål.

Jeg besluttede at sige op, forlod min afdeling, solgte alle mine ejendele, og begynde at rejse rundt i Europa i tre måneder og sammen med min bedste ven (som sjovt nok, var i en lignende situation som mig).

Det var min første gang så langt hjemmefra, og første gang jeg følte mig så glad, levende, og mig selv. Min bedste ven og jeg forberedte en liste over de steder, vi ønskede at besøge; Jeg valgte Danmark, fordi jeg altid har elsket den lille havfrue og var min drøm at se hende (og det var slet ikke en skuffelse!).

Da jeg endelig kom til Danmark, følte jeg, at jeg tilhørte Danmark og jeg forestillede mig en tilværelse her.

Den næste ting var at definere, hvordan man gør det.

Mexicansk kunsthåndværk - kranier

Q: Dine studier - hvilket aspekt af dine studier fandt du mest interessant?

Efter en lang proces med flere trin, herunder at finde det rigtige program, blive accepteret i skolen, få den engelske certificering, rejse midler, få visum, og flytte til et nyt land ...

Endelig startede jeg programmet for Innovation og Entreprenørskab på Copenhagen Business School.

Det, jeg har fundet mest spændende, er den brede mangfoldighed fra CBS og Danmark generelt.

At være i et miljø så anderledes med baggrunde så forskellige har beriget mig kulturelt som intet andet før. Der var naturligvis dele af Masteren, som jeg kunne lide bedre end andre; Jeg var især interesseret i de praktiske, da jeg for nylig havde erfaring med at arbejde, i modsætning til at studere faglitteratur.

Især elskede jeg én klasse: Social Entrepreneurship. Det faktum, at man kan udvikle en forretningsmodel med en positiv indvirkning på samfundet og / eller miljøet klikkede med mine idealer, interesser og logik.

Derfor besluttede jeg to ting: at gøre sociale virksomheder i Mexico til mit speciale-forskningsprojekt. Og den andet, at køre mit eget sociale projekt og praksis og udnytte hvad jeg har lært af min erhvervserfaring, min Master, og min forsknings-afhandling.

Q: Du sælger Mexican kunst og kunsthåndværk... Hvad fik dig til at interessere dig for mexican kunst og kunsthåndværk?

Som en, der bor i et fremmed land, er der flere udfordringer at gå igennem dagligt.

Du skal beskæftige sig med nyt vejr, et andet sprog, forskellige kost, nye sociale kredse, papirarbejde, stramt budget, ... men hvad der vejer mest for mig er ikke at leve min kultur og føle, at jeg bevæger sig væk fra den.

Derfor er jeg fast besluttet på at bruge min erhvervserfaring, akademiske læringer og interesse i sociale virksomheder for at starte iværksætteri, der er på linje med min ideologi.

Jeg valgte mexicansk kunsthåndværk, fordi det adskiller sig fra enhver nordisk og europæisk deco.

Jeg mener, det har et stort markedspotentiale og en niche blandt mennesker, som er villige til at farve deres hjem med kultur og tradition.

Desuden er det et produkt, der giver plads til at arbejde fleksibelt med styring af risiko og investering.

Tortillakurv

Q: Nogle af varerne synes at komme fra forskellige dele af Mexico. Kan du fortælle lidt om regionale forskelle og hvor du får dine produkter fra?

Det er stor forskel på den slags produkt, som du finder fra en region til en anden.

En af de smukkeste ting ved mexicansk kunst er dens kulturelle mangfoldighed selv inde i landet. Hver region har forskellige håndværksmæssige traditioner og praksis. Hver gang jeg tager hjem til Mexico, besøger jeg en ny region for at finde nye håndværkere, som jeg kan inkludere i projektet.

Jeg introducerer dem via Mexa, og de bliver glade for at vide, at deres kreationer vil blive set og handlet i udlandet.

Så udveksler vi kontaktoplysninger, så jeg kan komme i kontakt med nye indkøb. For dem er det så vigtigt, at deres job er værdsat; de er lidenskabelige og stolte beslutningstagere, men i sidste ende er fair trade det, der gør det muligt at holde liv i deres kunsttradition.

Nogle af de steder og kunsthåndværks-teknikker, der er en del af kataloget er

  • ► Teotihuacán / vulkansk sten obsidian;
  • ► Tepoztlán / palmekurve;
  • ► Mexico City, Cuernavaca og Oaxaca / rød ler;
  • ► Puerto Escondido / sort ler;
  • ► Puebla / kludedukker;
  • ► Hidalgo / broderede tekstiler;
  • ► Jalisco / Huichol kunst; bl.a.

Q: Hvem har lavet din butik, og hvordan fungerer det?

Den oprindelige idé var at samarbejde med fysiske butikker for at vise vores kunsthåndværk.

Denne tilgang kom efter flere kulturelle arrangementer, hvor vi så, hvor begejstrede og engagerede folk blev når de fik vores produkter i deres hænder og hørte om historien bag det. Men i år har vi valgt at revurdere denne måde at sælge produktet. Online-virksomheder har en meget hurtig vækst  på grund af sociale restriktioner, og vi har forsøgt at gribe momentum og opbygge en online-kanal.

Ulempen er, at dette projekt er stadig i de tidlige stadier af sin udvikling, og indtægterne går direkte til at dække basale omkostninger og geninvestere i nye indkøbsordrer til vores kunsthåndværkere.

Derfor har jeg været ansvarlig for alle aspekter af virksomheden, herunder opbygning af hjemmesiden, i det mindste indtil det er muligt at indhente eksperter.

Det tog et stykke tid og har givet mange hovedpiner, men nu fungerer webshoppen og er forbundet til de sociale medier. Jeg lancerer en digital kampagne på Facebook – ifølge sæsonen – og får dermed trækkraft til webshoppen.

Du kan købe alt til rådighed i butikken og beslutte, om at afhente det gratis eller forsendelse mod et gebyr. Jeg arbejder stadig på at definere den bedste og mest omkostningseffektive løsning for transport med skib til hele Danmark og Europa.

Q: Vil du uddybe din liste over produkter?

Ja. Visionen for Mexa er at skalere projektet og inddrage så mange kunsthåndværkere som muligt; Derfor bør listen over produkter også udvides. For at gøre dette, vil jeg blive nødt til at bringe den oprindelige idé om en B2B model i spil igen, hvor produktet vil blive vist i forskellige udstillinger såsom museer eller butikker.

Mangfoldigheden af kunsthåndværk gør det muligt at bruge varer det samme katalog fra i forskellige sammenhænge, såsom udstillinger/livsstilsbutikker/museer osv. Et andet alternativ ville være at skalere er at udvide markedet fra Danmark til resten af Europa.

I den forstand ville jeg nødt til først at forstå alle de krav og analysere omkostningseffekt.

Mexicanske kludedukker

Q: Hvad synes du om at arbejde i Danmark? Er det svært fra Mexico?

Det er så dejligt at arbejde i Danmark, primært fordi alt fungerer, som det skal være. Systemet er utroligt funktionelt, og jeg føler mig sikker med de processer og oplysninger, jeg finder på officielle websteder.

Samarbejde med andre mennesker har også været en vidunderlig oplevelse. Tankegangen fra de mennesker, der bor her, og mere dem, der også har nogle iværksætteri eller projekt er meget venlige og støttende.

Her er flere muligheder for at fremme en iværksætterkultur-økosystem, og jeg kan beslutte, hvor meget jeg gerne vil gribe disse ressourcer. På den anden side kæmper jeg stadig med praktiske ting, især sprogbarrieren og manglende viden med hensyn til at være "newish" i landet.

Nogle gange føler jeg, at jeg kunne gøre tingene meget hurtigere eller mere effektivt, men fordi jeg lærer tingene i praksis, vil det tage tid, indtil jeg får bliver rigtigt integreret. I den forstand ville det være så nyttigt at have en lokal mentor, der kunne støtte mig i iværksætteren vej, og i at være en udlænding i Danmark.