Tequila Mockingbird. Cocktails with a literary twist.

Tequila Mockingbird. Cocktails with a literary twist.

"Tequila Mockingbird. Cocktails with a literary twist", er en munter og inspirerende opskriftsamling, hvor navnet på hver cocktail er et ordspil på en bogtitel.

Tequila Mockingbird, er således afledt af "To Kill a Mockingbird", Harper Lee's kendte sydstatsroman.

Tequila Mockingbird, er også en af de bedst gennemførte og gennemredigerede opskriftssamlinger jeg har set.

Bogen har fem kapitler.

  • Drinks for Dames,
  • Gulps for Guys
  • Bevvies for Book Clubs
  • Refreshments for Recovering Readers
  • Bar Bites for Book Hounds

Bogen indledes med en kort, illustreret gennemgang af glastyper, cocktailudstyr og vejledninger i basisteknikker i at lave og dekorere cocktails.

De to hovedkapitler, Drinks for Dames og Gulps for Guys er dedikeret til hvad forfatteren antager er drinks velegnet til henholds kvinder og mænd.

Her er masser af opskrifter på både cocktails med alkohol, men også på cocktails uden alkohol.

Det hele er absurd velskrevet og stilistisk kvikt og friskt. Her har vi f.eks opskriften som lægger navn til bogen.

 To Kill a MockingbirdSidst i bogen er et par sider med drikkelege, som naturligvis også af litterært tilsnit. Og man gribes af den tanke at Wuthering Heigth nok ikke været en stor succes hos lige denne bogs forfatter.

Bogens grafiske design og udstyr er også superlækkert. Smukke illustrationer af Lauren Mortimer lavet med et glimt i øjet og i god samklang med hver opskrift. Omslaget er designet som en skønlitterær pocketbog i en meget fin og elegant typografi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En af bogens mange fine illustrationer. Her fra Crime and Punish-Mint.

Tequila Mockingbird. Cocktails with a literary twist. Forfatter: Tim Federle. Illustrationer: Lauren Mortimer. Udkommet på "Running Press" 2019.

Bogen kan købes på Amazon her:

https://www.amazon.com/Tequila-Mockingbird-Cocktails-Literary-Twist/dp/0762448652/ref=sr_1_1?crid=2COOK6IJMCHHL&keywords=tequila+mockingbird+cocktails+with+a+literary+twist&qid=1584438032&sprefix=tequila+m%2Caps%2C238&sr=8-1