Tre tequilacocktails du må prøve

 src=

 

Tequila.dk lægger denne gang spalteplads til cocktail-entusiasterne fra CocktailVision.dk.

CocktailVision.dk sælger allehånde kvalitetsudstyr til dig, der gerne vil prøve at mixe dine egne cocktails og drinks

En god tequila kan sagtens drikkes ren. Men den kan også indgå som base i cocktails. I dette indlæg skal vi kigge på 3 lækre tequilacocktails, der supplerer din tequila uden at ”kvæle” den. Samtidig skal vi snakke lidt om hvilket udstyr, der er nødvendigt for at komme i gang med at mixe cocktails.

1. Margarita

Margarita tequila cocktailMargarita‘en er måske en af de mest kendte tequila-cocktails sammen med Tequila Sunrise. I litteraturen kan de tidligste referencer til denne cocktail dateres tilbage til 1938.

Her skulle Carlos Herrera efter sigende have opfundet Margarita‘en på hans restaurant i Mexico, da en af hans kunder ikke kunne tåle andre former for spiritus.

Der findes dog flere historier om oprindelsen til en Margarita, og det er derfor et omdiskuteret spørgsmål blandt cocktailkendere.

Uanset hvad kan en Margarita varmt anbefales, hvis du elsker tequila, da dens smag er velbevaret i cocktailen. Cocktailen kan siges at være en klassisk sour cocktail, da den har en base af spiritus, saft fra en citrusfrugt og lidt sødt, som i dette tilfælde er triple sec. Således er den i familie med andre klassiske cocktails såsom Daiquiri og Whiskey Sour.

Som med alle cocktails skal man se opskriften til Margarita’en som vejledende. Noget af det sjove ved mixologien er selv at eksperimentere, indtil man finder sin egen fortrukne måde at mixe en cocktail på. Men en opskrift, som man kan tage udgangspunkt i, er som følger:

Ingredienser:

 • 3,5 cl af din yndlings-tequila
 • 2 cl triple sec (eksempelvis en Cointreau)
 • 1,5 cl limesaft 1 citronbåd og 1 citronskive
 • Lidt salt

Tip: Vil du have en sødere version, kan du tilføje 1,5 cl agavesirup, som arbejder godt sammen med tequila, inden du shaker cocktailen.

Fremgangsmåde:

 1. Tequila, Cointreau og limesamft hældes i en isfyldt cocktailshaker og shakes kraftigt i 20-30 sekunder.
 2. Skær en lille rille i en citronbåd, og kør kanten af dit margaritaglas igennem den. Tag en tallerken med et lag salt på, og dyp glasset ned i det, så den får en flot saltkant.
 3. Strain drinken ned i dit margaritaglas, og server med en citron- eller limeskrive som pynt. Når man strainer en cocktail, betyder det, at man sier isterningerne fra, så kun væsken fra din shaker kommer ned i glasset.

Grundlæggende findes der to typer af cocktailshakere; en tredelt Manhattanshaker, som har en indbygget si i toppen, og en Bostonshaker bestående af en metalbund og et glas, hvortil man benytter en ekstern si. I cocktailverdenen bruger man oftest den engelske betegnelse ”strainer”, når der er tale om en si.

 

2. Tequila Old Fashioned

Tequila Old Fashioned CocktailEn klassisk Old Fashioned cocktail forbindes oftest med amerikansk Bourbon eller Rye whiskey, og cocktailen har fået en renæssance hjulpet godt på vej af den amerikanske tv-serie Mad Men. Her får hovedpersonen Don Draper hældt en del af disse cocktails indenbords.

Hvis man bytter whiskeyen ud med tequila og sukkeret ud med agavesirup, kan man mixe sig en Tequila Old Fashioned. Drinken lever op til en af de tidligste definitioner på en cocktail, som er, at en sådan skal bestå af spiritus, bitter og sukker. Agavesirup og bitter skal tilføjes i små mængder, da ingredienserne kun har til formål at mildne smagen af tequila uden at overdøve den. For at mixe en Tequila Old Fashioned kan du følge denne opskrift:

Ingredienser:

 • 6 cl af din yndlings-tequila
 • 0,75 cl agavesirup (du kan tilføje lidt mere, hvis du gerne vil have en sødere cocktail)
 • 1 stænk Angostura bitter
 • Lidt økologisk appelsinskal (skræl et par centimeter med en kartoffelskræller, og undgå det hvide fra skallen, da den giver en uønsket bitter smag)

Fremgangsmåde:

 1. I et Old Fashioned glas muddler du agavesirup, bitter or appelsinskal. At muddle dækker over at mose smagsstoffer ud af forskellige frugt og krydderurter. I dette tilfælde vil vi gerne mose aromatiske olier ud af en appelsinskal.
 2. Tilføj isterninger og tequila gradvist, imens du rører rundt med en ske.
 3. Pynt eventuelt cocktailen med et kirsebær og noget appelsinskal.

3. Tequila Manhattan

Tequila Manhattan CocktailEn sidste cocktail, der kan anbefales til tequila-elskere, er en Tequila Manhattan. På samme måde som ved Old Fashioned, er der tale om en modificeret udgave af en klassisk whiskey-cocktail.

Ingredienser:

 • 6 cl af din yndlings-tequila
 • 3 cl sød vermouth (køb en af god kvalitet – den billige fra fakta vil ødelægge cocktailen)
 • et stænk limesaft

Fremgangsmåde:

 1. Shake alle ingredienser i en cocktailshaker fyldt med is.
 2. Fine-strain blandingen ned i et cocktailglas med en isterning i. At fine-straine betyder at man både filtrerer isterninger fra med en almindeligt si og samtidig hælder cocktailen gennem et finere si (en fine-strainer).
 3. Brug et kirsebær og lidt appelsinskal i drinken som pynt.

Hvilket udstyr skal jeg bruge?

Hvis du ønsker at have mulighed for at mixe alle ovenstående cocktails, har du brug for følgende udstyr:

 • En cocktailshaker
 • En muddler (morter)
 • En jigger (målebæger) til at måle mængden af ingredienser En fine-strainer

Vil du anskaffe udstyret hos Cocktail Vision, kan du eksempelvis købe et Manhattan Cocktail Sæt til 199,- med en fine strainer ved siden af til 25,-. Så har du alt det nødvendige udstyr til at mixe de nævnte cocktails, og får du lyst til at eksperimentere med andre cocktails, har du også udstyret til det.

Vil du læse mere om cocktailudstyr, kan artiklen "Kom godt i gang del 1 – cocktailudstyr fra cocktailvision.dk" anbefales.