Calle 23 Tequila Reposado

Calle 23 Tequila Reposado er en lidt usædvanlig tequila i vores sortiment. Det er en tequila hvor der er arbejdet rigtigt meget med at give den et moderne og elegant udtryk. Flasken er smart, let og har stor appel til barpublikummet, men også til dem der gerne vil have en god flaske spiritus til en rimelig penge på bordet - og helst uden at give køb på kvaliteten. Reposadoen er let i smagen og egner sig glimrende i margaritas, men er også fin on the rocks med lidt is en varm sommerdag.

Ikke på lager
SKU
151
Specifikationer
BrandCalle 23 Tequila
Type100% Agave
RegionOaxaca - Tlacolula
AgavetypeBlå Agave Weber
LagringReposado
DestilleringDobbeltdestilleret
FadHvid amerikansk eg - Bourbon
OvntypeStålovn
EkstraktionsmetodeShredder
Indhold50 cl
Alkohol40%
DestilleriPremium de Jalisco SA de CV
Hjemmesidewww.tequilacalle23.com
212,50 kr
Calle 23 Tequila

Fremstilling:

Agaven til en Calle 23 koges langsomt i stålautoclaven i 7 timer, hvorefter temperaturen skrues ned de næste 3 timer for at sikre at agaven hjerte koges uden at plantens yderside brænder på. Fermentering Calle 23 bruger ståltanke og forskellige gærsorter for hver type tequila. En type gær for blanco og en anden for reposado. Calle 23 arbejder målrettet med varierede gærsorter og lagringstider for at give hver tequilatype sin egen og distinkte profil.

  • Blanco'en er således skabt med to forskellige gærsorter for at udkrystalliisere den sarte agavesmag.
  • Reposado'en har en gærsort til fælles med blanco'en og anejo'en og en gærsort som er udvalgt specielt til reposadoen for at fremhæve den let krydrede smag der hører en reposado til.
  • I enhver anejo er lagringen på træ en stor del af de smagskvaliteter der tilføres tequilaen. Her er det vigtigt at bibeholde de mest fremtrædende smagsnuancer der går igen i både reposadoen og blanco'en så man kan genkende produktet.

Destillering og lagring

Calle 23 Blanco bliver destillereret til ca 54% og tyndet op med kildevand til ca. 40%.

Calle 23 Reposado bliver destilleret til ca. 54% og lagret i whiskytønder (Jack Daniels og Heaven Hills) i ca. 8 måneder. Når reposadoen har nået sin optimale modenhed tyndes den op til ca. 40% og fyldes på flaske.

Calle 23 Anejo bliver destilleret til ca. 54% og lagret i whiskytønder (Jack Daniels og Heaven Hills) i ca. 16 måneder.

Når anejoen har nået sin optimale modenhed tyndes den op til ca. 40% og fyldes på flaske.

Om producenten af Calle 23

Sophie Decobecq blev født i Lille i det nordlige Frankrig, slutningen af ​​halvfjerdserne. Hun blev tidligt tiltrukket af biokemi og læste det faget på universitet. Med en eksamen i rygsækken tog hun til Mexico og blev hurtigt meget optaget af Tequila 100% agave og agaveforædling.  

I 2000 flyttede hun til Sydafrika, hvor hun var ansvarlig for produktionen af ​​den lokale spiritus lavet af afrikanske agaver. Her mødte hun Julio Bermejo, den amerikanske tequila-ambassadør, som blev en kær ven og som åbnede San Franciscos verden af barer og cocktailsafficionados for hende.  

I 2002 flyttede hun tilbage til Guadalajara, Mexico, hvor hun begyndte at komme ind i den maskuline verden af ​​tequila. I begyndelsen som rene konsulentarbejder. I 2003 begynder hun at få ideen til det der senere skal blive til Calle 23 og begynder at udse sig de ingredienser og den sammensætning som hun drømmer om.  

Sophie valgte højlandsagaver fra Jalisco, hvis frugtagtige og krydrede karakter appellerede til hende. Zapotlanejo bliver området hvor resten af processen kommer til at finde sted. Stor højde, med et varmt klima, blandet med nogle kraftige regnskyl især i regntiden, giver planterne en stor grad af sukker.   3 års hårdt arbejde og mange forsøg senere har hun sin egen tequila klar.

Calle 23 var klar i de 3 profiler af blanco, reposado og Añejo. Navnet "Calle 23" udspringer af et skilt Sophie Decobecq så på den anden side af gaden netop den dag hun følte sig klar til sige "Nu er min tequila færdig".

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Calle 23 Tequila Reposado
Din bedømmelse

No Related Posts