Del Maguey Mezcal - Wild Jabali

Wild Jabali har muligvis en vild natur og et tornet ydre, men den mezcal der kommer ud af det, er den direkte modsætning. Den er blød, inviterende, charmerende og med en fyldig sødme, som blander sig 100% med den gode, røgede aroma.
Ikke på lager
SKU
156
Specifikationer
BrandDel Maguey Mezcal
Type100% Agave
RegionOaxaca - Santa Maria Albarradas
AgavetypeWild Jabali
DyrkningTraditionel
LagringBlanco
NOMNOM-O41X
DestilleringDobbeltdestilleret
OvntypeJordovn
Indhold70 cl
Alkohol47%
Hjemmesidehttps://delmaguey.com/
1.195,00 kr
Del Maguey Mezcal

Wild Jabali er navnet på denne mezcal fra firmaet Del Maguey. “Del Maguey” betyder “fra agaven” og “Jabali” er det spanske ord for vildsvin. Jabali er så også kaldenavnet for en agavesort hvis latinske navn er Agave convallis. Jabali-agaven passer godt til sit navn. Den vokser i klippesprækker og kløfter, er notorisk vanskelig at destillere og høste, og så ligner dens pigge vildsvinets krogede tænder. Den har modningstid på 10-14 år og kombineret med sin vanskelige natur, gør det, at det også er en ret dyr sort at lave mezcal på.

Wild Jabali bages i jordovn og kværnes i tahona. Fermentering sker med vildgær hvorefter den bliver dobbeltdestilleret i et kobberdestilleringsapparat.

Jabali-agaven er vanskelig at arbejde med, fordi den har tendens til at udvide sig voldsomt i forbindelse med fermentering og danne skum.

Den har en let, men prægnant aroma med noter af friske figner og æbler og en fløjelsagtig røg. Smagen er fyldig med elementer af moden melon, krydderier, lette græsser og citrus. Den er virkelig velegnet som en avec til kaffen eller blot en stille sipper ud på aftenen.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Del Maguey Mezcal - Wild Jabali
Din bedømmelse

No Related Posts