El Cortijo Mezcal Espadin

Vurdering:
100% of 100

El Cortijo Mezcal Espadin er en klassisk mezcal lavet på Espadin-agaven.

Espadin-agaven ligner den Blå Agave som bruges til tequila i den forstand at det er den almindligste agavesort til mezcal. Fysisk ser den anderledes ud. Hvor den Blå Agave har en markant blågrøn farve, så er Espadin grønnere med nuancer af gråt og bladene er spidsere og smallere.

El Cortijo Mezcal Espadin er lavet på den traditionelle måde med jordovn og tahona til forarbejdning af den bagte agave. Smagsmæssigt fylder den bagte agave med dens "fede" agavesødme og typiske røgede smag. Aromaen er kun let røget men med dejlige sødmefulde noter af bagt agave, frugt og en lille smule blomster.

Hvis man leder efter en mezcal til "hverdag og fest" så er man landet det rigtige sted. Den er fin til at sippe i fred og ro eller sammen med nogle venner og den fortrinlig i cocktails også.

 

På lager
SKU
228
Specifikationer
BrandEl Cortijo Mezcal
Type100% Agave
RegionOaxaca
AgavetypeEspadin Agave
DyrkningTraditionel
LagringBlanco
NOMNOM-O46X
DestilleringDobbeltdestilleret
EkstraktionsmetodeTahona
Indhold50 cl
435,00 kr
El Cortijo Mezcal

El Cortijo Mezcal er et af Oaxacas aller-ældste mezcalbrands.

Familiefirmaet som daterer deres slægt tilbage til 1750, stifter brandet El Cortijo i 1951.

El Cortijo var tidligt ude med en professionalisering af mezcalproduktionen der indebar fokus på forskellige agavearter og inddragelse af mexicanske kunstnere i udformningen af labels og marketingsmateriale. El Cortijo har stadig nogle af markedets smukkeste og mest originale labels.

Denne variant af El Cortijo er lavet på Espandin, som er langt den mest almindelige agavesort i mezcal. Espadin har en livscyklus der ligner den Blå Agave. Dvs den skal være 6-8 år før den er moden og den har et højt sukkerindhold der er med til at skabe den meget fyldige og runde smage, som er så karakteristisk for en god mezcal.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:El Cortijo Mezcal Espadin
Din bedømmelse

No Related Posts

    Check how this product is used in following recipes