Fortaleza Tequila Blanco

Vurdering:
100% of 100

Fortaleza Tequila Blanco bliver jævnligt udnævnt til at være - hvis ikke verdens bedste - så dog en af verdens bedste blancotequilaer. Og det er bestemt ikke uden grund! Fortaleza Tequila Blanco har alle de egenskaber der karakteriserer en god klassisk blanco. Den er let og luftig med aroma af citrus og kogt agave. Bløde noter af muld, peber og smør ligger lige i baggrunden.

Smagen er dybt tilfredsstillende med dens lette og elegante agavesmag med hint af citrus, vanilje og lime. Eftersmagen er lang, dyb og komplex og aldrig for sød.

 

På lager
SKU
1230
Specifikationer
Brand Fortaleza Tequila
Type 100% Agave
Region Tequila Valley - Tequila
Agavetype Blå Agave Weber
Lagring Blanco
NOM NOM 1493
Destillering Dobbeltdestilleret
Fad Ikke lagret
Ovntype Murstensovn
Ekstraktionsmetode Tahona
Alkohol 40%
Destilleri Tequila Los Abuelos
Hjemmeside www.tequilafortaleza.com
743,00 kr

Fortaleza Tequila kommer i en meget smuk håndblæst flaske. Det er ikke for meget at kalde produktet for kunsthåndværk, faktisk. Firmaet laver alting selv. På deres haciende hvor agaverne dyrkes, har man installeret en keramikovn, og her laver man selv alle de flotte porcelænspropper i hånden. Det samme gælder flaskerne. Man har glaspustere ansat til at puste flaskerne og en glasovn til at smelte glasset i.

Tager man et kig på flaskens etiket, er det samme dybe og solide kvalitet man ser. Motivet øverst på etiketten er en tegning af hvordan haciendaen rent faktisk ser ud. Den krydsede spansk kårder er en reference til Sauzafamiliens spanske ophav. Motivet i bunden med en Tahona, refererer til firmaets brug af tahona til at knuse de bagte agaver. En tahona er en murstensfordybning hvori de bagte agavekroppe lægges. Herefter mases de med et stort stenhjul. I gamle dage blev stenhjulet trukket af et æsel eller en hest., men nu er det motoriseret. Tahona er naturligvis en ret langsom måde at presse agavesaften ud, men metoden skaber en bedre agavesaft, som jo er grundlaget for tequilaen. Og så er etiketten altså et stykke smukt typografisk arbejde også.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Fortaleza Tequila Blanco
Din bedømmelse

No Related Posts