• Spar fragten og afhent selv
  • Fragt fra 59,- og gratis fragt over 999,-
  • Hurtig levering: 1-3 hverdage
  • Kvalitetsbrands og rådgivning
Telefon: +45 20960919 - email: info@tequila.dk
  • Spar fragten og afhent selv: Vælg "afhent selv" i checkout
  • Fragt fra 59,- og gratis fragt over 999,-
  • Hurtig levering: 1-3 hverdage
  • Kvalitetsbrands og rådgivning

ePay

Gusano Rojo Mezcal

Tip en ven
2 stjerner, baseret på

"Tequila med orm" = Mezcal


Gusano Rojo Mezcal er den bedst sælgede Mezcal i Mexico. Det er en Mezcal med agave-orm i flasken. Gusano Rojo Mezcal er - udover at være en succes på markedet - også et fremragende produkt. Det er lavet på basis af 100% Agave og fremstillet i Oaxaca, Mexico.


Tequila med orm er en ofte brugt betegnelse. Rigtigt mange mennesker forbinder tequila med "ormen i flasken" fordi det er så speciel en feature. Men faktisk er det lidt misvisende. Tequila findes ikke med orm.


Men Mezcal, som er søsterproduktet til tequila sælges med orm - larveformen af det fine lille agavemøl "Hypopta agavis". Det ændrer ikke ved at Gusano Rojo Mezcal er barsk mezcal og at det er lidt frækt med den orm i flasken"

Lagerstatus: Ikke på lager

303,75 kr

Beskrivelse

Detaljer

Gusano Rojo Mezcal er den bedst sælgede Mezcal i Mexico.

Gusano Rojo blev til for 75 år siden, af Senor Jacobo Lozano Páez, der skabte dette særlige produkt, hvor smag og aroma er synonymt med det varme, hede Mexico.
Mezcal er en mexicansk destilleret spiritus lavet af agave plante. Der findes mange forskellige typer af agaver, og hver producent har deres egen ide om hvordan mezcal bør være.

Agave er en del af Agavaceae familien, også kaldet Maguey. Tequila er således en mezcal lavet udelukkende med den blå agave plante i området omkring Tequila, Jalisco.

Høst af agaver

Efter agaven modnes (6-8 år) høstes de af jimadores (feltarbejdere), og bladene hakkes væk med en langskaftet kniv kendt som en CoA eller CoA de jima, så kun de store hjerter, eller Pinas (spansk for "ananas") bruges til fremstilling af mezcal.

Traditionelt blev "Pinas" bagt i palenques: store (8-12 m2 diameter) sten-forede koniske huller i jorden, hvor man lod agaven bage i 3 til 5 dage. Dette gav agaven mulighed for at optage smag fra jord og brænde røg. Efter bagning skal "pina'en" så hvile en uge hvorefter man så knuser Pinaen og agaven juicen frigøres.

Moderne producenter koger som regel Pinas i enorme rustfri stål ovne og derefter knuses Agaven mekanisk. Agavejuicen opbevares herefter i træbaljer i deres egen gær i 2 til 4 dage.

Destillation og fadlagring

Efter gæringen destilleres saften 2 gange.

For fadlagret Mezcal oplever man at den udvikler sig meget ret hurtigt i forhold til anden spiritus. Lagringen i store træfade i mellem to måneder til syv år. I løbet af denne tid får mezcal en gylden farve, og med tiden tager de mere og mere smag fra træfadet.

Det er også tydeligt at jo længere det er fadlagres jo mørkere farve.

Ormen i tequila - mezcal

Ormen - der er faktisk en "orm" i flasken - blot er det strengt taget ikke en orm i biologisk forstand. Det er en larve. I agaven lever der en bestemt type møl, Hypopta agavis, og det er dette møl som i dets larvestadie indgår i Mezcal. Ophavsmanden til denne praksis var en mand ved navn Jacobo Lozano Páez. I 1940, fandt han og hans partner på "ormen" forbi de mente ormen ændrede smagen af agave.

Mærker af Mezcal, der indeholder ormen er blandt andet, 'Gusano de Oro ', 'Gusano Rojo' og 'Dos Gusanos "(dette navn, fordi hver flaske indeholder to orme).

Når der er orm i Mezcal vil der gerne af flasken fremgå 'Con Gusano', som betyder 'med orm. Ormen er ufarlig at spise. Brugen af ormen er udelukkende til mezcal. Den mexicanske Standards Authority, NOM, forbyder at man føjer insekter og larver til tequila.

I dele af Mexico betragtes Magueyormen (agave ormen) som en delikatesse og kan findes på nogle restaurant menuer.

Der findes 3 Mezcal typer:

    ung eller hvid mezcal
    Mezcal reposado - fadlagret mindst 2 måneder i træ fade.
    Mature mezcal - disse er fadlagret mindst et 1 års.

 

Bedømmelser

Bedømmelser (1)

For dyr
Kvalitet
Pris
Værdi for pengene
Jeg ved godt at man kan være heldig at købe en god Gusano Rojo, men den jeg fik smagte ikke godt. Meget meget røget! (Indsendt den 15/05/2017)

Indsend din bedømmelse

Du anmelder: Gusano Rojo Mezcal

Giv produktet karakterer *

  1 stjerne 2 stjerner 3 stjerner 4 stjerner 5 stjerner
Kvalitet
Pris
Værdi for pengene

Tags på produkter

Tags på produkter

Andre har givet produktet disse tags:

Brug mellemrum til at adskille tags. Brug apostroffer (') til flere ord i ét tag.

Måske vil du også være interesseret i disse produkt(er)?

Tequila 29 Blanco (Tequila two nine)

Tequila 29 Blanco (Tequila two nine)

2 bedømmelse(r)
331,25 kr
Amate Tequila Anejo

Amate Tequila Anejo

1 bedømmelse(r)
498,75 kr
Aha Toro Tequila Blanco - 70 cl

Aha Toro Tequila Blanco - 70 cl

1 bedømmelse(r)
392,50 kr
This site uses cookies to improve your browsing experience. By continuing to use this site, you accept these cookies. Close