De tre bedste ulagrede tequilaer

De tre bedste ulagrede tequilaer

Ulagret tequila kaldes også blanco eller silver-tequila. Blanco-tequila er tequilaens "urform". Det er i den, man bedst oplever oplever tequilaens kompleksitet og charme.

Tequila lagres kun i meget korte intervaller. Sammenligner man eksempelvis med whisky, så er det ganske almindeligt at finde en 12 år whisky. Det længste lagringsinterval - extra anejo - vi finder indenfor tequila, er på 3 år+.

Grunden til at man ikke lagrer så længe indenfor tequila, ligger i tequilaens "natur". En god tequila er let, aromatisk, kompleks og med en mild sødme. Det er karakteristika, som meget nemt forsvinder når man lagrer på træfade. De smagsnoter og aromaer som trælagringe kommer med, er meget kraftige og det gør det virkeligt vanskeligt at lave en tequila hvor den oprindelige friskhed og agavesmag er bibeholdt og syntetiseret med træet karakteristika.

Maracamé Tequila Blanco

Maracamés blanco tequila ligger i dén ende af blanco tequilaens smagsspekter, hvor de lette og pebrede smagsnoter befinder sig. 

Tequilaens smagsspektrum i blancoen bevæger sig fra en fyldig, "fed" og olierig agavesmag til en sprød, pebret og multispektret elegant smag. Maracamé er et luksusprodukt og smagsmæssigt er det også luksus.

T1 Tequila

T1 er i sammenligning med brands som Patron og Don Julio, meget, meget lille, men i 2016 udskrev USA Today en konkurrence om at kåre den bedste craft tequila og til stor overraskelse for - vist alle - strøg T1 ind på førstepladsen. Og berettiget, for det ER en fremragende blanco, som med en let og sprød aroma med noter af citrus og pebermynte er virkeligt lækker.

 

Tierra Noble Tequila Blanco

Med sprøde aroma noter af peber, mint, agave and en svag kant af valnød vinder Tierra Noble point.  Bagt agave, som jo er fundamentet i al god tequila er her komplekst iblandet noter citrus, mynte og en lille smule røg. Producenten henviser selv til den malolaktiske gæring som kilde til en bredere og mere kompleks smagsprofil.

Vis som Gitter Liste

1 vare

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

1 vare

pr. side
Faldende orden