Årets bedste...

Årets bedste tequila i Danmark 2016: Sangre de Vida Tequila

Best Tequila Denmark 2016Sangre de Vida tequila er ny i Danrmark. Og så alligevel ikke... Sangre de Vida tequila kom til Danmark i 2016, men først efter et "prøveskud" med Kahtequila. Sagen er nemlig, at både Kah Tequila og Sangre de Vidatequila er skabt af iværksætteren og kunstneren Kim Brandi. Kim Brandi stiftede Kah Tequila og havde fra begyndelsen stor succes. Men som ung og uerfaren kunstner, var hun et et nemt offer for alverdens træske forretningsfolk, og i løbet af ganske kort tid gik Kah op i kiv, strid og ballade. Kim Brandi tog konsekvensen og forlod virksomheden og startede forfra under navnet Sangre de Vida. Sangre de Vida er imidlertid ikke bare en kopi af Kah. Det er et produkt, hvor erfaringerne fra Kah er indkorporeret og integreret. Flaskernes design er blevet betydeligt bedre, håndværket i hver unikaflaske er meget bedre, og med det væsenligste - nemlig selve tequilaen - er der også sket forandringer. Her har man valgt helt at skifte destilleri, og er gået over til La Cofradia, som også laver den fremragende Casa Noble.

Sangre de Vida-tequila fortjener fuldt og helt at blive årets tequila, for et hårdt og stædigt arbejde for at levere et virkeligt kvalitetsprodukt, på trods af trængsler og modstand.

 Sangre de Vida Tequila BlancoSangre de Vida Tequila ReposadoSangre de Vida Tequila Anejo

Årets bedste mezcal i Danmark 2016: Mezcal Vago

Best Mezcal Denmark 2016Prisen for årets mezcal, må gå til Mezcal Vago. Mezcal Vago kom her til landet sidste år, og det er et af disse små brands, hvor historie, kvalitet og produkt, går op i en højere helhed. Mezcal Vago er både et brand og en virksomhed som omfatter flere små mezcalproducenter fra det sydlige Oaxaca i Mexico.  Produktionen af mezcal har en lang folkelig tradition bag sig, og det er i de små landsbyer langt ude på landet og i bjergene, man finder de her produkter, som ikke gør noget væsen af sig, men hvor kvalitet og produktion er blevet rafffineret over hundreder af år.

Mezcal Vago laver mezca på Espadin-agave, men også på Mexicano, Cuixe, Tobalá og flere andre. Alt laves i små batches efter gamle traditioner, og helt processen er fuldstændig transparent. Alle flasker har en detaljeret etiket, med angivelse af årstal, batchnummer osv.

Mezcal Vago fortjener at blive årets mezcal, fordi de fastholder det helt essentielle: Godt håndværk, omhu, hæderlighed og en tårnhøj kvalitet.

Mezcal Vago


  

Årets Tequila 2017

Årets bedste tequila i Danmark 2017: Tequila 29

 Tequila29 er en 100% agavetequila fra firmaet Casa Xplendor. Det er ikke en klassisk tequila, men derimod en tequila, hvor fokus har været på at ramme en lidt bredere målgruppe. Med sit slanke, moderne og lidt feminine design og silkebløde smag går den efter det unge publikum og også gerne det kvindelige publikum. Tequila 29 kommer i Blanco, Reposado, Extra Anejo og så der minsandten også en version i rosa/pink. Der findes meget tequila, som er dyrere end Tequila 29, men når prisen så alligevel går til Tequila 29 skyldes det den den brede folkelige appel. Det her er en tequila, som er af god kvalitet og med et stort publikum.

 Hvad er Tequila29?

Firmaet bag Tequila 29, Casa Xplendor, er et lille familiedrevet firma, som holder fanen højt og bestandigt udvikler nye produkter. Således har de også en serie mezcal og en specialudviklet dressing. Man kan læse mere om firmaet og personerne bag, i det lille interview på TequilaList.com:

https://tequilalist.com/tequila29-its-pink-and-its-beautiful.html

 

Årets bedste mezcal i Danmark 2017: Scorpion Mezcal

Årets mezcal 2017

Scorpion Mezcal er lavet af firmaet Caballeros og den kommer i tre lagringer Silver, Reposado og Anejo. Navnet Scorpion kommer fra den lille - rigtige - skorpionskal,  som ligger i bunden af hver flaske. Skallen er naturligvis uden brod. Scorpion Mezcal er small batch – dvs. hver flaske har batchnummer og flaskenummer.

Scorpion Mezcal er en succes i Danmark, og selvom flasken, som kommer med en lille kulørt sombrero på flaskehalsen kan virke lidt ”kulørt” i et land med kølige designpræferencer, så er der tale om en virkelig fremragende mezcal. Med sin røgede og sødmefuld smag rammer den et godt og appellerer bredt til mange mennesker, som ellers ville rynke på næsen af den mexicanske festlighed.

Scorpion Mezcals stifter, Douglas French bor og arbejder i Oaxaca i det sydlige Mexico hvorfra rigtigt meget mezcal kommer. Han er en alsidig og meget passioneret mand, som yder en stor indsats for at genoplive og vedlige uddøende plantesorter. Senest har han påbegyndt en nyforædling af gamle røde majssorter fra Oaxaca, med det formål at lave whisky.

Man kan læse et lille interview med Douglas French fra Scorpion Mezcal her på TequilaList.com: https://tequilalist.com/scorpion-mezcal.html


 

Tierra Noble Tequila - årets tequila 2019

Årets bedste tequila i Danmark 2018: Tierra Noble Tequila

Valget af Tierra Noble Tequila som årets tequila 2018, vil sikkert afføde diskussion blandt landets tequilaentusiaster, for det er en tequila med en speciel profil.

Det er en højlandstequila fra tequilaens hjerteland, men dens elegante og forfinede formgivning og smagsprofil afslører at producenten har rødder i vinproduktion. Etikette og flaske vil bringe glæde til dem som værdsætter forfinet typografi og godt design, og smagen er mere varieret og bredspektret i mange andre tequilaer.

 

Årets mezcal 2018

Årets bedste mezcal i Danmark 2018: Amor de Agave Mezcal

Årets mezcal - valgt af Agavehoffet - er en klassisk og uprætentiøs mezcal. Den forener en enkel og fyldig, røget agavesmag med et elegant og kraftfuldt udtryk.