Sal de Gusano

Sal de Gusano er det autentiske mexicanske tilbehør til mezcal!

Man spiser det gerne sammen med en skive frisk appelsin og et godt glas mezcal. Der er en forbløffende synergi imellem mezcal, frisk appelsin og så dette lækre chilisalt!

Hvert glas indeholder  20 ml. Sal de Gusano

På lager
SKU
511
Specifikationer
BrandSal de Gusano
49,00 kr

Prøv en smagsprøve på en lillebitte bid autentisk Oaxacakultur!

Sal de Gusano er tørrede og ristede larver af Gusanomøllet, som knuses og blandes op med mexicansk salt og chili. Smagen er meget blød og mørk - næsten chokoladeagtig.

Hvis man kan lide mezcal er sal de gusano helt uundværligt. Man skærer nogen skiver af frisk appelsin og dypper dem i lidt sal de gusano og spiser dem til sin mezcal. Der er en helt forrygende synergi mellem den røgede mezcal, chilisaltet og appelsinen.

Mange vil kende historien om "orm i tequila". Den "orm" der tænkes på, er larvetilstanden af Gusanomøllet, som lever i symbiose med agaveplanten. Agavebonden betragter møllet som et skadedyr, fordi det gnaver huller i agavebladene, og måske derfor er der et element af hævn, når larven lander i mezcalflasken. Man bruger ikke at putte larver i tequila. Kun i mezcal. Larven betragtes imidlertid også som en delikatesse, som  man indsamler og rister og tørrer.

Sal de Gusano er faktisk også lækker som krydderi til f.eks Chili con Carne, og det fungerer også rigtigt godt sammen med mange italienske retter.

Hvert glas indeholder  20 ml. Sal de Gusano

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Sal de Gusano
Din bedømmelse

No Related Posts