Xicote Tequila Blanco

Vurdering:
100% of 100

Xicote Tequila Blanco er en luksustequila fra La Madrileña destilleriet. Xicote Tequila er tripledestilleret hvad der er ret usædvanligt i tequilaverdenen.

Antallet af destilleringer er omdiskuteret. Fortalerne fastholder at tre destilleringer giver en tequila, hvor smagen står mere frem end med de vanlige to destilleringer, mens modstanderne siger at, vi har nu engang altid brugt 2 destilleringer og flere ødelægger tequilaens særpræg.

I Xicotes tilfælde virker 3 destillering til at fungere rigtigt godt. Det er en raffineret og elegant tequila, som har en udpræget sødme med noter af kokos, vanilje og måske en lille smule kanel. Smagsspektret appellerer både til brug i f.eks margaritas, men helt klart også til at nyde on the rocks.

En pudsig detalje ved brandet er, at Xicote er ret ukendt, men at Jarana Tequila, som er en  betydeligt billigere tequila produceres faktisk samme sted. Og Jarana er et superpopolært brand i Mexico, fordi det både er godt og billigt.

 

På lager
SKU
926
Specifikationer
Brand Xicote Tequila
Type 100% Agave
Region Jalisco (Ciénega)
Agavetype Blå Agave Weber
Dyrkning Traditionel
Lagring Blanco
NOM NOM 1142
Destillering Trippeldestilleret
Ovntype Stålovn
Ekstraktionsmetode Shredder
Alkohol 40%
Destilleri La Madrileña
Hjemmeside www.madrilena.com.mx/
825,00 kr

Xicote Tequila Blanco er med sine sødmefulde og forfinede smagsprofil en ægte sippingtequila, også selvom det er en blanco.

Normalt betragter man mest anejotequila som sippingtequila, fordi det er det, der ligger tættest op ad eksempelvis årgangswhisky i sit udtryk.

Men Xicote, er med sine tre destilleringer meget elegant i sit udtryk og virker ikke så kraftfuldt, som en blancotequila kan være.

Skriv din egen anmeldelse
Du anmelder:Xicote Tequila Blanco
Din bedømmelse

No Related Posts