San Matias Tequila

San Matias Tequila

San Matias har som virksomhed rødder helt tilbage til 1910 hvor Don Delfino Gonzalez startede sit destilleri i en alder af 24 år. San Matias destilleriet er nu over 130 år hvad der er rigtigt mange år for en virksomhed, som ovenikøbet har været familieejet i alle årene. San Matias' første destilleri (også kaldet en "palenque") blev startet i byen Tequila, så Don Gonzalez kom til at opleve en fuldstændigt forrygende vækst i sin virksomhed i takt med at han kom igennem til det nordamerikanske marked.

Senere flyttede Don González produktionen til Ojo de Agua i nærheden af Tepatitlán, som ligger lidt øst for Tequila. Hvad der trak ved denne beliggenhed, var adgangen til kildevand. Vand er en sparsom ressource i Mexico og der bruges meget vand i forbindelse med fremstilling af tequila. 

Don Gonzalez var således samtidig med de to "store" tequila-familier, Cuervo og Sauza. Det er vanskeligt at overdrive hvor dramatisk en tid virksomheden blev stiftet i. 

Den mexicanske revolution udspillede sig i perioden 1910-1920 og tequilaproducenterne blev hurtigt tvunget til at vælge side mellem de føderale myndigheder og oprørerne. Men alliancerne skiftede  lynhurtigt og det var meget vanskeligt at vide hvem der ville ende med at vinde borgerkrigen. 

Her ser vi en flok oprørere under revolutionen

San Matias er idag et af Mexicos ældste familieejede destillerier med rødder helt tilbage til den tid hvor tequila opstod som begreb. Destilleriet ejes af Doña Carmen Villarreal som overtog det efter mandens død i 1997.

Don Delfino Gonzalez oprindelige palenque var blot et enkelt destilleringsapparat af den type vi idag forbinder med mezcalproduktion. Men han udvidede produktionen i hastigt tempo ved opkøb af andre virksomheder. Således drev han også “El Tigre", og "La Chiripa” - begget tequilavirksomheder. Introduktionen af begrebet "tequila" trak hans virksomhed med sig og idag arbejder San Matias stadig med en høj og ret "håndlavet" kvalitet

San Matias Destilleriet

Et billede af det oprindelige San Matias destilleri fra de tidlige 50'ere.

 

Vis som Gitter Liste

3 varer

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

3 varer

pr. side
Faldende orden