Ley .925 Tequila

Ley .925 Tequila

NOM: 1479
Destilleri: Hacienda La Capilla, S.A. De C.V.
Hjemmeside: http://www.ley925.com

Ley .925 - luksustequila for de kræsne

Ley er det spanske ord for sølv, og Ley .925 kan oversættes som Sterling Sølv.

Da Fernando Altamirano i 1997 startede Ley .925, ramte han samtidigt ned i en af de mørke perioder i Tequilas historie. En rekordstor del af høsten var blevet ramt af et svampeangreb, der satte fokus på et af de penible problemer i industrien – nemlig planteindavl.

Krisen gjorde det vanskeligt at skaffe tequila, med stigende priser til følge. Fernando Altamirano valgte at følge en strategi, der gjorde det muligt på samme tid at vige uden om problemet med de dyre råvarer og alligevel få masser af opmærksomhed. Han designede brandet Ley .925, som gik efter det absolut eksklusive marked. En – meget – dyr tequila af meget høj kvalitet i nogen rigtigt dyre og veldesignede flasker.

Den oprindelige investering var $ 40.000. Den første flaske blev lavet med en konventionel støbeform, men med et rent sølv label designet af en kunstner.  
Den første udgave var på 1.500 flasker, hver prissat til 1.500 pesos. Den første produktion var skelsættende i at nå det eftertragtede forretningsområde: ”limited edition” i segmentet for luksusspiritus. Den var en øjeblikkelige succes.

Udviklingen fortsatte, og under et møde i 2006 i Las Vegas, besluttede Altamirano at det var tid til at tage det næste skridt: at designe flasker med ædle metaller og juveler.
Der var igen øjeblikkelig international anerkendelse for denne designbedrift: Guinness World Record kvitterede med at udnævne Ley .925 til verdens dyreste flaske tequila: et udstyrsstykke i guld og platin, der solgtes for $ 225,000, og i dag er et regulært investeringsobjekt.

Den følgende perle var La Ley del Diamante, en flaske dækket af rent sølv og platin med 6.000 diamanter til en værdi af 1 million euro.

"Værker som disse, placerede mig som kunstner" siger Altamirano. Iværksættere og samlere må udnytte krisetider til at foretage "smarte investeringer" i kunsten.
Ley .925 største marked er i USA, som repræsenterer 90%, de resterende 10% er fordelt mellem Mexico, Europa og Asien.
Luksusmarkedet flytter  270.000 millioner dollars om året, ifølge rådgivning Bain & Co

Sterlingsølv

Sterling sølv er en blanding af sølv og andre metaller. Blandingen består af 92,5% sølv og 7,5 % andre metaller - typisk kobber. Finheden i Sterling sølv kan således betegnes som 925 - som er, hvor stor en del det rene sølv udgør af en samlet masse på 1000. Teknisk... men forklaringen på hvor det kuriøse navn Ley .925 kommer fra.
 

Vis som Gitter Liste

1 vare

pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

1 vare

pr. side
Faldende orden