The Tequila Song - Det ultimative tequila hit

The Tequila Song - Det ultimative tequila hit

Du har måske ikke hørt den i... meget lang tid, men du kan helt sikkert stadig huske hele teksten: "Tequila, tequila tequila"! Det er naturligvis "The Tequila Song" vi snakker om.

Det hele starter med Challenge Records, som var den amerikanske countryhelt Gene Autry's pladeselskab.

Autry havde skrevet kontrakt med en herre ved navn Dave Burgess, også kendt som Dave "Dupree", og havde hårdt brug for et hit. Dupree og Flores Trio (vi kommer til dem) indspillede en plade med "Train to Nowhere" på side A (det vigtigste nummer på pladen) - og manglede noget til side B.

For at udfylde den tomme B side arrangerede studiet det, der blev kendt som Flores Trio - Danny Flores, Buddy Bruce og Gene Alden - som indspillede en iørefaldende instrumental sang med mambo-rock-flair, som Flores havde sammensat. Den hed (du gættede det) "Tequila". Et ord, tre gange, og nogle instrumenter, ikke noget at skrive hjem om. Ikke sandt?

Bortset fra at det var en tid, hvor musiksmagen var ved at ændre sig, ja, forvandle sig, hvor Duprees ganske vist funky "Train to Nowhere" var mindre spændende end den "beskidte saxofon"-solo, som Flores stangede ud midt i den forholdsvis uhæmmede "Tequila".

"Tequila" blev nr. 1 på Billboard-listen i marts 1958, lidt over to måneder efter at den blev indspillet, og vandt en Grammy Award i 1959 (ifølge Chris Eptings Rock 'n' Roll in Orange County den første Grammy for en rock 'n' roll-sang nogensinde).

Flores Trio - Danny Flores har den forførende, hæse stemme, der ikke så underfundigt opfordrer os til at drikke tequila - blev til "The Champs", efter at sangen blev udgivet. Men lige så lunefuldt, som skæbnen anså "Tequila" for at være en succes, lige så lunefuldt anså den også The Champs for at være et one-hit wonder.

Deres opfølger, den passende navngivne "Too Much Tequila", klarede sig ikke nær så godt. Men selv om The Champs steg og faldt i kølvandet på en tre ords inspireret tequila jam, er det stadig en af de mest fængende - irriterende fængende - sange i musikhistorien.